Tarvitseeko anteeksiantaminen oman emojin? – Ainakin yli 1 200 on sitä mieltä

Miltä anteeksiantamisen emoji voisi näyttää? Henri Salonen

toimitus

Yli 1 200 ihmistä on vaatinut anteeksiantamiselle omaa emojia. Emoji on hymiö- ja kuvasymboli, joilla voidaan ilmaista esimerkiksi erilaisia tunteita visuaalisesti.

Varsinaisia emoji-ehdotuksia on kuusi, ja niitä on voinut käydä äänestämässä forgivemoji-nettisivustolla.

Kampanjalla on ajettu uuden emojin lisäämistä viralliseen emojivalikoimaan. Kampanja on herättänyt paljon kiinnostusta ja emoji-ehdotuksia on kampanjan tiedotteen mukaan lähetetty runsaasti.

Tällä hetkellä suosituin ehdotus on sydämen edessä kättä paiskaavat kädet, joka on saanut ääniä yli 540. Lähetetyistä emojeista nostetaan uusia emojiehdotuksia säännöllisin väliajoin mukaan ennakkolistalle äänestettäväksi.

Kampanjassa on myös mukana monia tunnettuja suomalaisia henkilöitä, kuten näyttelijä Minttu Mustakallio, pappi Kari Kanala sekä toimittajat Kimmo Ohtonen ja Kaj Kunnas.

Kampanjan nettisivuille julkisuuden henkilöt pohtivat videoilla anteeksiantamista monesta näkökulmasta. Kimmo Ohtonen ja Kaj Kunnas ovat antaneet forgivemojista oman ehdotuksensa.

– Muistakaa hyvät ihmiset, että asiat riitelevät eikä ihmiset ja kunnioitetaan toisia, vaikka he olisivat kanssamme eri mieltä, Ohtonen pohtii.

Forgivemoji-kampanja käynnistyi 15. elokuuta. Marraskuussa työryhmä valitsee parhaan emoji-idean ja lähettää sen emojivalikoimaa hallinnoivalle Unicode-järjestölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.