Bussilla Wuosisatamarkkinoille: reitti kulkee Nummelasta, Ojakkalasta ja Siippoosta kirkonkylään

Wuosisatamarkkinoilla kävijöiden autoja pysäköintialueella viime vuonna. Markkinavieraita oli vuosi sitten niin runsaasti, että autoja pysäköitiin myös mm. lähimpien teiden varsille. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Wuosisatamarkkinoille pääsee tänä vuonna bussillakin. Suurtapahtuma järjestetään ensi lauantaina 24.8. ja SuurVihdin Kilta on tänä vuonna järjestänyt markkinoille myös kunnan sisäiset bussikuljetukset.

Bussin reitti kulkee Nummelan linja-autoasemalta Ojakkalaan Auto-Nyholmin pihaan ja siitä Siippoon Nesteen kautta kirkonkylän Linjalaan. Nummelasta bussi lähtee kello 9.30, 10.30 ja 11.30, Ojakkalasta kello 9.45, 10.45 ja 11.45, Siippoosta kello 9.55, 10.55 ja 11.55. Takaisin reitti kulkee käänteisessä järjestyksessä. Vuoroja on iltapäivälläkin kolme: Linjalasta matkaan lähdetään kello 14, 15 ja 16.

Kyyti markkinoille on ilmainen.

– Uskon, että bussi voi tuoda uusia kasvoja Nummelasta markkinoille, SuurVihdin Killan varapuheenjohtaja Kai Viherkanto sanoo.

– Vähän olen kaupannut tätä ilmastoystävällisenä vaihtoehtona, Viherkanto hymyilee.

Bussin on tarkoitus helpottaa myös markkinaruuhkaa, vaikka Viherkanto sanoo, että viime vuosina liikenne on sujunut ”kohtuukivuttomasti”.

– Jono ei ole ollut ihan Oinasjoelle asti niin kuin pahimmillaan, Viherkanto hymähtää.

Kilta tekee markkinoilla yhteistyötä Luksian kanssa mm. liikenteenohjauksessa. Viherkannon mielestä järjestely hyödyttää molempia: liikenteenohjaukseen riittää ihmisiä ja opiskelijat saavat käytännön kokemusta.

– On ollut hyvää porukkaa heidän puoleltaan, Viherkanto kehuu.

SuurVihdin Killan puolelta talkoolaisia on markkinoilla kolmisenkymmentä. Bussikuljetukset markkinoille hoitaa Vihdin Liikenne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.