”Yhteiselo on parasta” – Nummelan Eläkkeensaajien syyskausi käynnistyy 27.8.

Syyskauden avajaisissa mölkkykapulat lensivät. Heittovuorossa Paavo Hiltunen. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Puheen porina, naurun remakka ja elävä musiikki maustoivat Nummelan Eläkkeensaajien syyskauden aloitusjuhlaa.

– Yhteiselo- ja olo on tässä yhdistyksessä parasta, totesi neljä vuotta Nummelan Eläkkeensaajien toiminnassa mukana ollut vihtiläinen Lasse Luostari.

Jo muutaman vuosikymmenen jäsenenä ollut Tapio Häikiö nyökytteli vieressä.

Tilaisuus aloitettiin yhteislaululla.

– Muistakaa, että kukaan ei lähde pois, ennen kuin tuo herkuista notkuva pöytä on tyhjennetty, yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Jokela sanoi suu hymyssä.

Nummelan Eläkkeensaajien viikko-ohjelmassa riittää virikkeitä. Tarjolla on muun muassa käsityö- ja kirjallisuuskerhoa, posliinimaalausta, jumppaa, keilausta, tanssia ja kalastuskerhoa. Uutena lajina tänä syksynä alkaa Boccian peluu.

– Eläkeikä voi olla sosiaalinen ja aktiivinen elämänvaihe, jossa omista hankituista kokemuksista ja osaamisesta voivat hyötyä toisetkin, Jokela sanoi.

Kalastuskerhoa vetää kahdeksatta vuotta Pentti Kaakinen.

– Kerhossa on Vihdin ulkopuolelta jäseniä nelisenkymmentä. Se kertonee siitä, että ei joka yhdistyksessä ole tällaista toimintaa, joka on ilmeisen kaivattua.

Yhdistyksessä on noin 380 jäsentä, iältään he ovat 60 - 90 -vuotiaita. Jokela aprikoi, että uusia jäseniä yhdistykseen liittyy vuosittain noin kymmenen.

– Ja luonnollisesti, kun ikää tulee, jäseniä myös poistuu.

Ohjattujen viikkotuokioiden lisäksi jäsenille järjestetään retkiä ja matkoja. Nämä kustannetaan itse, muu toiminta kuuluu 20 euron jäsenmaksuun.

Yhdistystoiminnassa on haasteita. Vetovastuun ottaminen ei ole se suosituin homma.

– Toimintakauden alkaessa syksyisin kannattaa uskaltaa rohkeasti sitoutua tehtäviin, näin yhdistystoiminta pystyy jatkumaan virkeänä. Voi ottaa vastuuta tietyn ajan, jonka jälkeen vuoro siirtyy seuraavalle, Jokela kannustaa.

Monessa toiminnassa mukana oleva Jokela iloitsee Nummelan Eläkkeensaajissa olevan paljon "virtaa ja taitoa".

– Tässä porukassa saa olla mukana reippaassa ja tarmokkaassa seurassa. Eläkkeellä ei todellakaan kannata heittäytyä vain sohvalle makaamaan. Tässä vaiheessa elämää osallistuminen toimintaan ja muiden seurassa oleminen on hieno mahdollisuus.

Yhdistys tekee yhteistyötä muiden vihtiläisten eläkkeensaajajärjestöjen kanssa ja Vihdin Vanhusten Tuki ry:n, Vihdin seurakunnan ja EKL:n Uudenmaan piirin yhdistysten kanssa.

Jäsenasioista vastaa Riitta Välimäki p. 0400 408372, riitta.valimaki@kolumbus.fi. Lisätietoa: https://nummela.elakkeensaajat.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.