Melske-partioleirillä rakennettiin ystävyyttä yli rajojen

Hiidenveden Samoojat on Vihdin uusin lippukunta. Kuvassa lippukunnan seikkailijoita ja tarpojia. Hilla Peromaa

toimitus

Partiolaiset kymmenestä eri lippukunnasta Vihdistä, Lohjalta ja Karkkilasta järjestivät yhteisen kesäleirin.

Hiidenalueen partiolaiset järjestävät yhteisen leirin nyt toista kertaa. Leiri kantoi nimeä Melske 2019. Leiripaikkana toimi puolustusvoimien harjoitusalue Lopen Räyskälässä, aivan Räyskälän lentokentän kupeessa. Leirille olivat tervetulleita kaikenikäiset.

Leiri kesti viikon heinäkuussa. Rakennusleiri alkoi perjantaina 12. heinäkuuta. Maanantaina saapuivat tarpojat eli yli 12-vuotiaat partiolaiset, sekä sitä vanhemmat. Torstaina joukkoon liittyivät loputkin leiriläiset.

Leiri loppui sunnuntaina. Koteihin palasi kaikkiaan 450 partiolaista. Sää suosi leiriläisiä, ja viikko vierähti nopeasti.

Vihdistä leirille osallistuttiin kahdesta lippukunnasta. Vihterä oli koko leirin suurin lippukunta noin 90 osallistujalla. Nuoresta lippukunnasta Hiidenveden Samoojista osallistujia oli yli 20.

Viikonloppu alkoi rakennusleirillä, jonka aikana valmistuivat muun muassa tiskilinjastot, leirisauna ja suihkut. Varsinaiseen leiriviikkoon kuului muun muassa majoittuminen teltoissa tai riippumatoissa, askartelua, jousiammuntaa, melontaa ja yön yli kestävä vaellus eli haikki.

Leirille osallistui noin sata aikuista, jotka hoitivat leirin ajan omaa pestiään ja tekivät leirin mahdolliseksi nuoremmille partiolaisille. Leirin aikana aikuisillekin oli omaa ohjelmaa, kuten kokkisota hävikkiruuasta, joogaa ja kädentaitoja.

Leirinjohtajat Maija Leppänen (Karkkilan) Raudanreippaista ja Janeta Turku Virkkalan Tulentekijöistä haluavat kiittää kaikkia tekijöitä, jotka mahdollistivat hienon leirikokemuksen kaikille. Leiriä suunniteltiin melkein kaksi vuotta.

Leirin teemana oli rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Päättäjäisissä lähes jokainen leiriläinen nostikin kätensä pystyyn, kun kysyttiin, kuinka moni on saanut leirin aikana uusia kavereita.

Sudenpennut ja seikkailijat, eli 7-12-vuotiaat partiolaiset, viettivät leirillä torstaista sunnuntaihin. Sudenpentulauma Vihterästä kertoi, että kivointa leirillä oli uiminen, saunominen ja karkin syönti.

Seikkailijat ja tarpojat Hiidenveden Samoojista totesivat, että leirillä kaikki oli kivaa, ja leiri olisi voinut olla pidempikin. Erityisesti mieleen jäivät yhdessäolo ja lentokenttävierailu. Pojat aikovat ehdottomasti osallistua leirille ensi kesänäkin.

Hiidenveden Samoojat järjestää partiotoimintaa Vihdin kylissä, kuten Otalammella, Haimoossa ja Vanjärvellä. Lippukunta iloitsee alueen yhteistyönä järjestetystä leiristä.

Pieni lippukunta on toiminut vasta muutaman vuoden ja toivoo toimintaan lisää aikuisia, jotta viikoittain kokoontuvia ryhmiä voidaan perustaa lisää.

Hilla Peromaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.