"Veneellä eivät kaikki poliisitkaan osaa ajaa" – Poliisilla vain yksi vene Lohjalla

Kuvituskuva. Katrina Hämäläinen

Minna Saarinen

Komisario Sami Kari Lohjalta pahoittelee, ettei koulutettuja venekuskeja Lohjan poliisilla tahdo olla kuin muutama. Heitä ei riitä jokaiseen vuoroon.

Asia liittyy tapauksiin, joista ranta-asukkaat ovat harmistuneet Vihdin puoleisella Hiidenvedellä. Esimerkiksi vesiskoottereilla saatetaan päristellä, vaikka Vihdin puolella on vesiskootterilla ajokielto suurimmassa osassa Hiidenvettä.

Vaikka luvat haetaan ely-keskukselta vesiliikenteen rajoituksiin, ja merkit taas pystyttää kunta, on poliisi ainoa taho, joka voi valvoa asiaa. Jos tuntee tulevansa kovasti häirityksi, on otettava veneen rekisterinumero ylös ja soitettava hätäkeskukseen tuntomerkkeineen.

Komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisin liikenne- ja lupavalvonnasta toteaa, että Lohjalla on yksi avomallinen moottorivene, joka valvoo nopeuksia ja rajoituksia vesillä. Lisäksi rajavartiolaitos on silloin tällöin käynyt valvomassa Lohjan seudulla.

Kantola harmittelee, ettei kaikkeen riitä poliisilla resurssit. Mutta jos veneen rekisteritunnuksen saa ylös, auttaa se poliisia ottamaan päristelijän kiinni ja antamaan sakon. Ilmoittajan on oltava silloin valmis tulemaan todistamaan tapahtunut.

– Eihän tätä valvo kuin poliisi. Hiidenvedelläkin käydään, mutta kun resurssit ovat rajalliset, voimme käydä Lohjanjärveltä käsin veneellä vain viitisen kertaa kesässä. Joskus käydään Hiidenvedelläkin, Vihdinkin puolella, Kari sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vihti Racen seikkailusarjan nopein joukkue selvitti rastit 2,5 tunnissa
 2. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 3. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 4. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 5. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 6. DC-3 houkutteli kentälle suuret joukot kiinnostuneita – Nummelan lentokenttä on 80-vuotias
 7. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 8. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 9. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 10. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 11. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 12. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 13. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 14. Ennen Tourette-diagnoosia Paula, 29, ei puhunut oireistaan, koska pelkäsi leimautuvansa hulluksi – "Pään sisällä voi olla kova vilinä"
 15. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.