Koirien rotuottelu Who Bites the Best kisattiin Kirkkonummella

Who Bites the Best -koirien rotuottelu järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa. JP Hoskari

toimitus

Who Bites the Best- tapahtuma pidettiin Kirkkonummella 7 – 9.6. Who Bites the Best on palveluskoirien rotuottelu, johon koirien rotuyhdistykset keräävät joukkueita kilpailuun.

Kansainvälinen suojelukoe IGP käsittää jäljestämis-, tottelevaisuus- ja suojeluosuudet. Koiran kouluttaminen kokeen suojeluun on pitkäjänteistä ja paljon aikaa vievää aktiivista harjoittelua. Laji vaatii hyvää fyysistä kuntoa koiralta ja hyviä ominaisuuksia.

– Kilpailijoiden lisäksi paikalla oli mukavasti yleisöä ja monet kirkkonummelalaisetkin olivat tulleet tutustumaan kilpailuun. Tapahtumassa oli myyntiosastojen lisäksi kanttiinipiste, josta monen matkaan tarttui vohveleiden lisäksi muutakin syötävää, kertoo Luoteis-Uudenmaan Käyttökoirat ry:stä Marjaana Elovirta

Arpajaisten suosio oli suuri ja arvat myytiin loppuun jo ennen kilpailuiden loppumista. Hellettä piisasi vielä lauantainakin.

– Kun talkooväki huolehti koirien viilentämisestä, niin kanttiini tarjosi kuumuuteen helpotusta jäätelön ja kylmän juoman kera.

Sunnuntaina kilpailut jatkuivat hieman viileämmissä merkeissä ja yleisö tutustui myyjien tarjontaan, josta tänä vuonna löytyi ulkoiluvaatteita ja urheiluasusteita Mainos Ompeleelta. Koirille oli tarjolla laaja valikoima leluja, herkkuja ja hihnoja Dog&Cat Dogsportilta.

– Näiden lisäksi koirat ja ihmiset pääsivät kokeilemaan ilmaiseksi hoitoja tassuille ja käsille sekä Dog Healin että Love Pawsin -osastoilla. Eläinlääkintäpalvelut olivat kilpailijoiden käytettävissä Mevetissä vuorokauden ympäri, Elovirta selvittää.

Tuloksia tehtiin ja pokaaleja jaettiin. Tänä vuonna kilpailtiin kahdessa eri joukkue kategoriassa; Rotujoukkueet ja Sekojoukkueet. Näiden lisäksi palkittiin jokaisen osion parhaimmat.

Tulokset:

Paras rotujoukkue Belgianpaimenkoirat: Mariikka Lehto ja Suhteellisen Kuutti, 280p.,Maarit Mäenrinta ja Kiirastulen Bwana, 272p., Johanna Saarinen ja Pysäkin Norri, 264p., Misa Riiali ja Tämä on Guru, 181p., Päivi Riipi ja Aurora, Hyl. Yhteensä 816p.

Toisena rotujoukkueessa olivat Rottweilerit: Petri Artiola ja Heizelwood Nobbi, 243p., Petteri Ikonen ja Zirabanden Il Capo, 222p. Jarmo Järvinen ja Aimo Grenzschutz, 43p, ohj. luopui. Yhteensä 508p. Paras Sekojoukkue oli Team Lukki: Maarit Mäenrinta ja Kiirastulen Bwana, 272p. Raija Kammonen ja Tintenfass Per HR’s Son, 255p. Petri Artiola ja Heizelwood Nobbi, 243p. Yhteensä 770p. Toisena Sekojoukkueessa Team Harmaahursti: Seppo Hursti ja Harmaahurstin Kimimatias, 250p. Seppo Hursti ja Harmaahurstin Karitapio, 231p., Juha Korri ja Harmaahurstin Irmasofia, hyl., Minna Pättikangas ja Harmaahurstin Jarkkosamuli, hyl., Yhteensä 481p.

Parhaat osa-alueet:

Paras A osa eli peltojälki: Mariikka Lehto 99p., Paras B osa eli tottelivaisuus: Mariikka Lehto 93p., Paras C osa eli suojeluosuus: Seppo Hursti 88p. Paras kokonaistulos: Mariikka Lehto 280p.

– Kiitämme yhteistyöstä Cramoa ja Kenneth Forsmania sekä Kirkkonummen kuntaa myötämielisyydestä kilpailuamme ja tapahtumaamme kohtaan, Marjaana Elovirta sanoo.

Tapahtuman järjesti Luoteis-Uudenmaan käyttökoirat. www.whobitesthebest.com.

Mikä suojelukoe?

Kansainvälinen suojelukoe IGP käsittää jäljestämis-, tottelevaisuus- ja suojeluosuudet. Koiran kouluttaminen kokeen suojeluun on pitkäjänteistä ja paljon aikaa vievää aktiivista harjoittelua. Laji vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja hyviä ominaisuuksia koiralta.

Suojeluosuudessa koiran tulee esittää muun muassa erinomaista tottelevaisuutta, voimakasta puruotetta, välitöntä irrottamista ohjaajan käskystä sekä varmaa ja haastavaa vartiointia liikkumattoman avustajan edessä.

Koira ei saa kokeessa koskaan kohdistaa hyökkäystä liikkumattomaan avustajaan, eikä se saa purra muualle kuin suojahihaan.

Vastoin usein kuultua käsitystä suojelukokeeseen oikein koulutettu koira ei ole vihainen eikä vaaraksi ympäristölleen, sillä koira kohdistaa taistelun ainoastaan suojavarusteisiin puettuun henkilöön, joka innostaa koiran puremaan suojahihaa.

Suomessa koirankoulutus on kansainvälisesti korkealla tasolla. Viime vuosina Suomeen on saatu useampien rotujen suojelumaailmanmestaruuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 3. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 4. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 5. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 6. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 7. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 8. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 9. "Ikä ei ole este unelmien toteutukselle" – suomenhevosen selässä Hangosta kohti pohjoista
 10. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 11. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 12. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 13. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 14. ”Mustikat ovat kypsiä, ihanan isoja ja niin makeita” – Kauppa käy sosiaalisessa mediassa
 15. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.