Koronaviruksen testaamista lisätään Karviaisessa – näytteenottoon edelleen vain koronapuhelimen lähetteellä

Näytteenottoa lisätään Nummelan terveysasemalla. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Perusturvakuntayhtymä Karviainen lisää koronavirustestausta keskiviikosta alkaen.

– Näytteenottoa on lisätty koko ajan ja nyt ajatus on, että pystyisimme testaamaan kaikki oireilevat potilaat, johtava ylilääkäri Mikko Purhonen kertoo. Näytteenoton kriteerit siis kevenevät.

Näytteenotto myös siirtyy Lohjan sairaalasta kokonaan Karviaiselle ja näytteenottopiste sijaitsee Nummelan terveysasemalla.

Asiakkaan on edelleen soitettava ensin koronapuhelimiin, joissa tehdään tilannearvio, jonka perusteella lähetetään näytteenottopisteeseen. Koronapuhelimen numerot ovat 044 7223222, 044 7319157 ja 044 7208195. Numeroissa palvellaan arkisin kello 8-16.

Koronapuhelimessa kerrotaan täsmällinen aika ja paikka. Omaa vuoroa tulee odottaa autossa ja etukäteen on hyvä ottaa esille henkilöpaperit tai Kela-kortti.

Näytteiden vastaukset saapuvat terveysasemalle parissa päivässä. Karviainen ilmoittaa potilaille vastaukset puhelimitse tai tekstiviestillä.

Mikko Purhonen muistuttaa, että terveysasemalla on hyvä ottaa yhteyttä myös muissa asioissa kuin koronavirukseen liittyvissä – kiireettömistä vaivoista saattaa tulla kiireellisiä, jos niitä ei hoideta ajoissa.

Karviaisen alueen terveysasemilla on tilanne toistaiseksi rauhallinen ja aikoja saa, vaikka toimintaa onkin ajettu alas sekä suojaussyistä että asiakkaiden vähentymisen johdosta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut