"Emme voi nyt ruveta riskeeraamaan" – Vihdin kesäteatterin näytökset perutaan, Juoruja-farssi siirtyy talviteatteriin

Maria Aittoniemi

Vihdin kesäteatterin näytökset on peruttu. Teatterin hallituksen puheenjohtaja Marit Peura vahvistaa, että juhannusta edeltävän viikonlopun ensi-ilta ja kaikki näytökset on peruttu koronapandemian takia. Varauksia oli näytöksiin ehditty tekemään jo tuhatkunta.

Vihdin teatterin kesänäyttämöllä oli tarkoitus esittää Yhdysvaltojen arvostetuimpiin näytelmä- ja elokuvakäsikirjoittajiin lukeutuvan Neil Simonin Juoruja-niminen farssi.

– Emme voi nyt ruveta riskeeraamaan. Mieluummin toimimme nyt varovasti, Peura sanoo.

Hän kertoo, että näytelmän harjoitukset ehdittiin jo aloittaa, mutta ne on nyt keskeytetty.

– Emme halunneet leikkiä näyttelijöiden terveydellä, olkoonkin, että näytelmässä on vain yhdeksän roolia, mutta mukana on myös riskiryhmään kuuluvia, Peura sanoo.

Vihdin teatterilla on perinteisesti ollut noin kymmenen näytöstä ennen taukoa ja lisää näytöksiä elokuussa. Peura kertoo, että alkuun hallituksessa suunniteltiin, että näytäntökausi aloitettaisiin tauon jälkeen.

– Kävi kuitenkin ilmi, että osalla näyttelijöistä oli jo muuta sovittuna tauolle, joten harjoituksia ei olisi voitu järjestää.

Vihdin teatteri ei kuitenkaan tyystin hylkää näytelmää, vaan teatterin hallitus on päättänyt, että se esitetään talviteatterissa.

– Onni onnettomuudessa on, että näytelmä on alun perin kirjoitettu sisälle.

Juoruja on skandaalinkäryinen iloittelu, jonka ohjaa useista Svenska Teaternin ja Helsingin kaupunginteatterin näytelmistä tuttu näyttelijä-ohjaaja Sixten Lundberg

– Näytelmä on farssi ja se vetää varmasti talviteatterissakin. Meidän ei onneksi tarvitse etsiä uutta näytelmää, koska tämä aikataulumuutos sopii myös ohjaajalle, Peura iloitsee.

Kesäteatteri on Vihdin teatterille päätuote ja suurin tulonlähde, joten sen peruuntumisella on myös melkoiset taloudelliset vaikutukset. Niinpä on päätetty, että syksyllä ei ole perinteistä lastennäytelmää ollenkaan.

Vihdin teatterilla on syksyllä edessään iso muuttourakka. Teatterin harjoitustila, pukuvarasto ja lavastepaja siirretään kesäteatterin naapuriin, Kirkkoniemen koululle tehtävään Vihdin uuteen kulttuurikeskukseen. Peura kertoo, että kesäteatterin peruuntumisesta vapautuva aika käytetään mahdollisuuksien mukaan varastojen siivouskarsintaan.

– Aloitamme työt kunhan taas saamme ruveta kokoontumaan. Tai sitten toimimme pareittain ja varoetäisyyksin, Peura suunnittelee.

Teatterin varastojen läpikäyminen on Peuran mukaan valtava urakka. Liki 50 vuotta toimineelle teatterille on ehtinyt kertyä paljon tavaraa, jota ei malteta heittää pois. Edellisestä muutostakin on aikaa jo kymmenkunta vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Juuri nyt: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Vihtiläisen Theodor Koskenniemen olympiakullasta 100 vuotta – ennätysmäärä juoksi kilpaa Jokikunnalla
 4. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 5. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 6. Poliisin pysäyttämä ’’varas’’ olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 7. Vapaaehtoiset turvaavat jälleen lasten kouluteitä Vihdissäkin
 8. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 9. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 10. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 11. Nummelan Palloseura etenee tasaisesti sarjan kärjen tuntumassa – NuPS voitti vieraskentällä Herttoniemen Toverit
 12. Pääkirjoitus: Edullisin voi olla kallein
 13. ”Mustikat ovat kypsiä, ihanan isoja ja niin makeita” – Kauppa käy sosiaalisessa mediassa
 14. Pakollisten ajo- ja teoriatuntien vähentäminen heikensi tasoa – ajokokeeseen mennään entistä heppoisemmin taidoin
 15. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.