Senioritalon avajaiset siirtyvät Nummelassa – ViaDia seuraa koronaviruksen tilannetta ja yleisiä suosituksia

Maija-Liisa Nyman

ViaDia Länsi-Uusimaan Senioritalon harjannostajaisia oli tarkoitus viettää tällä viikolla ja avajaisiakin juhlistaa lähitulevaisuudessa. Nyt molempia on kuitenkin jouduttu siirtämään.

– Avajaisilla tässä tilanteessa ei ole kiirettä ja meidän täytyy pohtia, siirrämmekö avajaisia jopa ihan kesän korville. Senioritalon ovet voivat jossain mittakaavassa silti avautua ennen kesää. Seuraamme koronatilannetta ja teemme päätöksiä yleisten suositusten mukaan, projektipäällikkö Satu Kulta ViaDialta kertoo.

Harjannostajaisiakin vielä suunnitellaan vietettäväksi myöhemmässä vaiheessa.

– Kutsumme talkoolaisia sitten paikalle, tahdomme heitä ehdottomasti kiittää ihan mahtavasta lopputuloksesta! Kulta lupaa.

Kulta sanoo, että talkoolaiset ja lahjoitukset ovat olleet merkittävässä roolissa ViaDia Senioritalon tilan kuntoon saamisessa Nummelan keskustassa. ViaDian Yhdessä eteenpäin 2020-2022 -hanke on kyllä saanut rahoituksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlta, mutta avustus ei kata kahvilatoimintaa, eikä rahoitusta ollut myöskään remonttiin.

– Budjetti kalustamiseen oli myös pieni. Siksi kaikki huonekalut ovat kierrätyskeskuksista, nettikirppiksiltä ja huutokaupoista sekä muutamia lahjoituksiakin on saatu, Kulta jatkaa.

Nyt Nummelan keskustassa sijaitsevat tilat alkavat olla valmiina.

– Keittiö on loppusilausta vaille valmis, tarjoilutiski pitää vielä laittaa, Kulta kertoo. Lisäksi muutamia listoja on oleskelutilan puolella kiinnittämättä ja esimerkiksi kalusteet pestään vielä tekstiilipesurilla.

ViaDia Senioritaloon on valittu työntekijöiksi seniorityövastaava Tiina Martin sekä toiminnanohjaajat Merja Keronen, Hanna Nevantausta ja Nadja Lindgren

Ohjelmaa talolle järjestävät myös mm. vihtiläiset seurakunnat, koulutuskuntayhtymä Luksia, Vihdin kunnan liikuntatoimi ja kulttuuripalvelut sekä muut yhteistyötahot. Myös vihtiläiset yhdistykset järjestävät tilassa toimintaa.

– Kaikkeen toimintaan voi halutessaan osallistua tai sitten voi tulla viettämään aikaa, lukemaan lehtiä, tapaamaan ystäviä. Kaikkeen toimintaan osallistuminen on ilmaista, Kulta sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.