Pasi Saarion valtuustoaloite: Kuntoportaat myös Vihdin kirkonkylään

Vesa Valtonen

Kunnanvaltuutettu Pasi Saario (kesk.) esittää valtuustoaloitteessaan kuntoportaiden rakentamista myös kirkonkylään.

Kirkonkylän liikuntapuiston rakentuminen ja koko ranta-alueen suunnittelu on alkanut ja alueen sisältö tulee tarkentumaan todennäköisesti jo kuluvan vuoden aikana.

Liikuntapuiston ja koko ranta-alueen rakentuminen tulee olemaan Saarion mukaan kuitenkin vaiheittaista.

– Toivottavaa on, että ranta-alueen suunnitelmiin sisältyy myös Kirkkojärven rannan eli entisen junaradan alainen alue.

Saarion mielestä rannan siistimisellä saavutetaan helposti huomattavia parannuksia nyt pahasti rehevöityneen alueen ulkonäköön ja käytettävyyteen.

– Kirkonkyläläisten toiveena on myös ollut koko Haudankallion kiertävä kävelyreitti, joka jatkuisi venelaitureilta aina uimarannalle, mieluusti vielä pidemmällekin asti.

Pasi Saario kertoi, että Etelä-Nummelan Pajuniittyyn hiljattain valmistuneet kuntoportaat ovat saavuttaneet hyvän suosion kuntoilijoiden ja ulkoilijoiden keskuudessa.

– Kuntoportaat lisäävät kuntalaisten kuntoilumahdollisuuksia ja kannustavat ihmisiä liikkumaan.

Saarion mukaan myös Kirkonkylälle kuntoportaat sopisivat erittäin hyvin.

– Kuntoportaat antaisivat hyvät mahdollisuudet paitsi liikuntaa aktiivisesti harrastaville, myös tavallisille kuntoilijoille.

– Sijoittamalla portaat suotuisaan paikkaan, Kirkkojärven rannalle, portaat voisivat toimia myös matkailijoiden tai muutoin kirkonkylällä vierailevien ihmisten käytössä.

Kuntoportaat mahdollistaisivat Saarion aloitteen mukaan myös paremman saavutettavuuden yhdelle Kirkonkylän kauneimmista paikoista, Haudankallion laelle – paikalle, jonne pääsy on varsin vaikeakulkuisen polun takan tällä hetkellä ja siten melko monen kävijän ulottumattomissa.

– Sopiva paikka kuntoportaille olisi Kirkkojärven rannalla, Kirkkoniemen entisen koulun ja kesäteatterin vastaisella kohdalla.

Saario esittää, että Vihdin kunta aloittaa neuvottelut Haudankallion alueen pääosin omistavan Vihdin seurakunnan kanssa alueen kehittämisestä ja sisällyttää liikunta-alueen ja rannan kehittämissuunnitelmaan myös mahdollisuuden rakentaa kuntoportaat Kirkkojärven rannalta Haudankallion laelle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut