Pillit pussiin jos rahaa ei löydy riittävästi – Vihdin Enäjärven pelastaminen vaatii paljon rahaa

Minna Sarajuuri, Erkki Aronen, Veli-Matti Laitinen, Tapio Karjalainen, Susanna Maristo ja Hannu Rahikainen pohtivat Enäjärven tulevaisuutta. Nina Paloheimo

Nina Paloheimo

Lauantainen Enäjärven ympärijuoksu oheistapahtumineen keräsi järven kehittämiseen ja sen laadun ylläpitämiseen noin 1 500 euroa.

Vihdin Enäjärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Rahikainen kertoi, että yhdistys pystyy näillä näkymin ylläpitämään järven tilannetta noin vuoden verran.

– Tämän vuoden rahoitus on pulkassa, mutta jos mitään kestävämpää rahoitusta ei löydy, joudumme lyömään pillit pussiin.

Veden laadun ylläpitämiseen ja sen parantamiseen vaadittaisiin reilut 100 000 euroa vuodessa.

Lauantaina Enäjärven ympärijuoksussa ja Puuhapark-tapahtumassa oli paikalla myös vihtiläisiä luottamushenkilöitä, joille Rahikainen kertoi toimenpiteistä.

– Vesy on istunut kunnanjohdon kanssa ja kertonut yksityiskohtaisesti mitä järven pelastamiseksi tarvitaan ja mitä toimenpiteitä se vaatii. Kukaan kunnassa ei voi sanoa, ettei ole tiedetty. Viesti pitää saada myös luottamushenkilöille ja sitten tehdä niitä toimenpiteitä.

Hannu Rahikainen muistutti, että järvi voidaan pilata paljon nopeammin kuin mikä aika sen laadun parantamiseen on tarvittu.

– Nyt kyse on toiminnasta. Järvi rehevöityy todella nopeasti jo jos ei kalastuksesta pidetä huolta

Luottamushenkilöt pohtivat, että Enäjärvi on monille vihtiläisellekin vielä tuntematon alue, vaikka sen ympäristö on kaunis ja monipuolinen luontokohde.

– Voisimmeko vaikka viedä kuntalaisia veneellä katsomaan kuinka suuri ja kaunis järvi meillä ihan asutuksen vieressä on. Ehkä sekin lisäisi kiinnostusta vesistön ylläpitämiseen, pohti kunnanvaltuutettu Tapio Karjalainen

Hannu Rahikainen kertoi, että kuntalaiset voivat parhaimmillaan auttaa järven ylläpitoa järjestämällä lauantaina tapahtuman kaltaisia hankkeita, joilla kerätään rahoitusta veden laadun parantamiseen.

– Tämä on meidän kaikkien asia!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 2. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 3. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa
 4. Kisaamassa 124 urheilijan alkua – Nummelan Tarmon sarjakilpailut alkoivat
 5. Pienyrittäjien palveluita ja tuotteita näkyville kirkonkylässä
 6. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 7. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 8. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 9. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 10. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 11. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 12. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 13. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 14. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 15. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.