Nummelan Eläkkeensaajat on vireä keski-ikäinen yhdistys – ”Yksinäisyys on suuri huolenaihe”

Nina Paloheimo

Nummelan Eläkkeensaajat vietti lauantaina 45-vuotisjuhlia Nummelan Rientolassa. Noin satapäinen juhlaväki nautti puheista ja ohjelmasta.

Ohjelmasta vastasivat Nummelan Eläkkeensaajien laulajat, Viivi Kuuspalo harmonikallaan, Sananjalka musiikkiesityksillään ja Liisa Karjalainen lausunnallaan.

Pastori Tuula Kiiski toi seurakunnan tervehdyksen juhlaan. Hän puhui siunauksen antamisesta ja sen saamisen tärkeydestä. Kiiski kuvaili Nummelaan Eläkkeensaajien toimintaa alueella siunaukseksi koko kunnalle.

– Se yhteisöllisyys ja ystävyys, mitä te toiminnallanne luotte ympärillenne. Se on suuri siunaus, hän totesi.

Eläkkeensaajien keskusliiton puheenjohtaja Simo Paassilta piti tapahtuman juhlapuheen.

Heti alkuun hän lupasi olla soimaamatta enää entistä hallitusta eläkeasioissa, kun uusi on jo vireillä. Hän myös muistutti, että on aika katsoa tulevaisuuteen positiivisesti.

Paassilta kiitti Nummelan Eläkkeensaajia sen tärkeästä työstä alueensa hyväksi.

– Toimintanne on hieno esimerkki ennaltaehkäisevästä työstä. Yhdistystemme merkitystä ei ymmärretä riittävän laaja-alaisesti. Te parannatte ihmisten elämänlaatua, olette tukena, apuna ja ystävinä, Paassilta muistutti.

Puheessaan puheenjohtaja kertoi myös EKL:n teettämästä laajasta jäsenkyselystä ja sen tuloksista.

– Tärkeintä jäsenillemme ovat yhdistysten monipuolinen toiminta ja erilaiset tapahtumat. Yhdessäolon merkitys on suuri. Se että löytää toiminnan kautta uusia ystäviä, Paassilta kuvasi.

Samalla hän kertoi, että vaikka eläkkeensaajien suurin murheenaihe on yhä eläkkeiden pienuus, on yksinäisyys noussut toiseksi suurimmaksi huolenaiheeksi ja ongelmaksi.

– Yksinäisyys on noussut taloudellisten ongelmien ohi. Se on huolestuttava tulos ja siinä kohtaa on meidän yhdistystemme paikka toimia.

Lopuksi Paassilta toivoi, että tulevissa hallitusneuvotteluissa nostettaisiin tärkeäksi asiaksi eläkeläisköyhyyden poistaminen. EKL on ajanut asiaa omissa kannanotoissaan ja Paassilta toivoi, että lupauksia lunastetaan myös vaalien jälkeen eduskunnassa.

Tervehdyksen esitti myös EKL:n Uudenmaan piirin puheenjohtaja Seppo Fahlström, joka jakoi myös juhlan lopuksi ansiomerkit.

Eläkkeensaajien puheenjohtaja Hanna Jokela kiitteli yhdistystään virkeästä toiminnasta. Jäsenmäärä on noussut ja toiminta laajenee jatkuvasti.

Nykyisin yhdistyksellä on noin 380 jäsentä.

Viime vuodelta Jokela mainitsi hienoina saavutuksina esimerkiksi EKL:n frisbeegolfin ja rannaltaonginnan mestaruuskisat, joista molemmista saatiin mitalisijoja kultaisesta pronssiin.

– Melkeinpä torijuhlat olisivat paikallaan, Jokela totesi.

Monipuoliseen viikko-ohjelmaan on saatu entistä enemmän toimintaa. Nykyisin yhdistyksessä voi harrastaa lavatanssia, bocciaa ja senioritanssia.

Älylaitteiden digitaalisessa maailmassa Nummelan Eläkkeensaajat ovat apuna paikalla aina tarvittaessa. Koulutetut ohjaajat antavat opastusta ikäihmisille yhdessä kirjaston ja Vanhusten tuen kanssa.

– Ja innokkaita on ihan jonoksi asti. V.A. Koskenniemi kirjoitti: Ah, enkö ma hautahan asti myös koululainen lie?, totesi Hanna Jokela kiittäen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.