Vaalipäivä sujui Vihdissä pääosin hyvin; jokunen äänestäjä tosin oli väärässä kunnassa

Kuvituskuva. Teemu Vestovuo

toimitus

Vaalipäivä sujui keskusvaalilautakunnan sihteerin näkökulmasta normaaliin tapaan, eli hyvin.

– Äänestystapahtuma sujui kitkatta, mitä nyt jokunen äänestäjä ohjattiin oikeaan äänestyspaikkaan, osa oli jopa väärässä kunnassa, keskusvaalilautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Antti Luukkanen kertoo.

Äänestyspaikasta erehtyminen on Luukkasen mukaan tavanomaista vaalipäivänä, jolloin äänestäjällä on vain yksi oikea äänestyspaikka.

Vihdissä annettuihin äänimääriin on tulossa joitain muutoksia tarkastuslaskennan valmistuessa.

– Tiettävästi eräällä äänestysalueella oli vaalilautakunnan laskemat ehdokaskohtaiset äänimäärät menneet yhden ehdokkaan osalta väärän ehdokkaan kohdalle, mutta sen Uudenmaan vaalipiirilautakunta oikaisee tänään alkaneessa tarkastuslaskennassa, Luukkanen sanoo.

Erehdys on hänen mukaansa ihan "normaali tilanne".

– Ottaen huomioon vaalilautakunnan pitkän työpäivän ennen tulosten laskentaa.

Tulostiedoissa Vihdistä puuttui pitkään kahden alueen äänet. Vielä puolilta öinkään ei näkynyt Otalammen äänestysalueita lasketuksi. Alue kuitenkin valmistui Luukkasen mukaan jo kello 21.36– Syynä voi olla, että laskentaa ei oltu kuitattu valmiiksi vaalitietojärjestelmässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut