Eduskunnan rikkain mies putosi neljänneltä kaudelta – tittelin saa nyt huomattavasti vähäisemmillä tuloilla

Listaykkösen ja kakkosen poistuttua eduskunnasta, kärkeen nousee kolmonen.

Eduskunnan rikkaimman titteliä kolme kautta kantanut Eero Lehti (kok.) on ilmoittanut olevansa saita mies, joka ostaa punalaputettua ruokaa. Anton Soinne

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kolme kautta eduskunnassa istunut Keravan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, 75-vuotias Eero Lehti (kok.) ei yltänyt neljännelle kaudelle. Sipoossa osittain asusteleva Lehti meni eduskuntaan vuonna 2007 tiettävästi ennätyksellisen suurella vaalibudjetilla: hänen kampanjansa hinta oli 120 000 euroa.

Siitä pitäen Lehti on pitänyt hallussaan eduskunnan rikkaimman titteliä.

Julkisten verotietojen mukaan eduskunnassa oli vuonna 2017 viisi yli 200 000 euroa ansainnutta kansanedustajaa. Eero Lehti oli jälleen ylivoimainen ansaittuaan 1 899 397 euroa. Lehden tuloista 306 583 euroa oli ansiotuloja ja 1 592 814 euroa pääomatuloja.

Ministerien ykkösenä ja kansanedustajien kakkoseksi ylsi keskustan Anne Berner, joka ansaitsi 634 767 euroa. Bernerin tuloista 202 079 euroa oli ansiotuloja ja 432 688 euroa pääomatuloja. Liikenne- ja viestintäministerin pestiä hoitanut Berner jätti eduskuntauransa yhteen kauteen eikä ollut enää ehdolla.

Eduskunnan kolmanneksi rikkain oli viimeisimpien tietojen mukaan sipoolainen liikemies Harry "Hjallis" Harkimo, joka loikkasi viime kaudella kokoomuksesta perustamaansa Liike Nyt -ryhmään. Eero Lehden ja Anne Bernerin poistuttua eduskunnassa, Harkimo näyttäisi olevan rikkain.

Harkimon tulot jäävät kauas Lehden euromääristä: hän sai vuonna 2017 pääomatuloja 254 453 euroa ja palkkatuloja 97 361 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut