Vaalien tuloslaskenta venyi. Eerikki Viljasen jännitys oli vaihtua riemuksi

Eerikki Viljanen seurasi huolestuneena keskustalaisten ääniosuutta klo 20.30. Vieressä appiukko Pasi Ockenström. Vesa Valtonen

toimitus

Vihtiläinen Eerikki Viljanen (kesk.) suhtautui rauhallisesti ensimmäiseen ennusteeseen kun ennakkoäänistä julkistettiin puoluekannatustaulukko.

Keskustan kannatusosuus oli 15,4%. Tällöin iso osa Uudenmaan ennakkoäänistä oli vielä laskematta.

Jännitystä riitti koko illan. Noin klo 22.30 alkoi näyttää siltä, että Eerikki Viljanen pääsee toiselle kaudelle eduskuntaan.

Tuntia myöhemmin tunnelmat alkoivat kuitenkin vaihtua orastavaksi pettymykseksi. Vihdissä oli tällöin vielä kahden äänestyslueen ääntenlaskenta kesken.

Niistä ei kuitenkaan ollut luvassa suurta äänipottia.

– Hirvittävän hieno kampanja oli, ja töitä tehtiin aivan älytön määrä. Uusimaa on monimutkainen poliittinen palapeli. Hyvä mieli tästä kampanjasta jäi, kävi miten tahansa.

– Toivottavasti Vihdistä saadaan ainakin yksi kansanedustaja, Viljanen viritti vaalivalvojaisten starttitunnelmaa.

Keskustan vaisu vaalimenestys piti Viljasen jännityksessä koko valvojaisten ajan. Uudenmaan vaalipiirissä keskustan edustajien määrä oli jäämässä kahteen.

– Jos äänestysprosentti nousee korkeaksi, se enteilee hyvää. Mutta tilanteen ratkaisee tietysti keskustan ääniosuus. Kokonaistilanne on keskustalle vähintään haastava, Viljanen muotoili.

Klo 21.30 vasta neljän Vihdin äänestysalueen tuloksia oli nähtävillä. Tällöin Viljasen äänisaalis Vihdistä oli vajaat 500 ja vaalipiirin alueelta muutamaa ääntä vaille 1 500.

Klo 22 Viljasen äänimäärä oli noussut runsaaseen 2 100:aan. Vihdin äänistä oli tässä vaiheessa laskettu 65%.

Klo 22.30 Eerikki Viljasen äänisaalis oli 3 056. Klo 23.30 Viljasen äänisaalis oli 3292.

- Tilanne alkaa näyttää nyt siltä, että en tule valituksi, Eerikki Viljanen pohdiskeli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut