Halla-aho HU:lle: "Mielikuva yhden asian puolueesta on tietoisesti luotu"

Aapo Siippainen

Yksikin asia on enemmän kun ei yhtään asiaa.

Näin vastaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, kun häneltä kysyy, onko perussuomalaiset yhden asian puolue, joka ajaa vain maahanmuuttoasiaa.

Halla-aho sanoi, että hän on vaalitulokseen erittäin tyytyväinen, koska puolueen kannatus on kaksinkertaistunut parissa kuukaudessa.

– Mielikuva yhden asian puolueesta on tietoisesti luotu, koska muut puolueet eivät halua puhua siitä aiheesta lainkaan. Jos katsotaan, kuinka tärkeä asia maahanmuutto äänestäjille on, niin onhan se siellä kärkipäässä. Meillä on kirjava äänestäjäkunta. Se näkyy edustajissakin. Meille on tullut ihmisiä sosiaalidemokraateista, kokoomuksesta ja jopa vasemmistoliitosta. Perinteisissä oikeisto-vasemmisto-akselin asioissa olemme hyvin keskellä. Olemme tuoneet tämän akselin ulkopuolelta tiettyjä teemoja esiin.

Mitä muita asioita perussuomalaiset ovat saaneet kampanjassaan onnistuneesti läpi?

– Ilmastoasiat ovat nousseet kaupunkien ulkopuolella. Ihmisiä kiinnostaa, miten liian kunnianhimoiset tavoitteet vaikuttavat elämiskustannuksiin ja liikkumismahdollisuuksiin.

Helsingistä perussuomalaisten uudeksi naiskansanedustajaksi nousemassa oleva Mari Rantanen sanoo, että hänelle tärkeitä asioita ovat olleet sote-asiat ja koulutus.

Ihmiset ovat tulleet puhumaan hänelle kampanjan aikana muun muassa vanhusten hyvinvoinnin ongelmista, asunnottomuudesta, työkyvyttömyydestä ja koulutusleikkauksista.

– Ihmiset tulevat kertomaan hyvin henkilökohtaisia asioita. Olen painanut ne kaikki muistiini. Osa tarinoista on ollut hyvin koskettavia. Monet kokevat itsensä väliinputoajiksi ja suomalaisen arvomaailman liian kovaksi.

Perussuomalaisten puoluesihteeri ja kansanedustajaehdokas Riikka Slunga-Poutsalo sanoi, että tämän kevään vaalit ovat olleet poikkeukselliset, koska erilaisia kyselyitä ja paneeleita on ollut ennätyksellinen määrä.

Se on ollut hänen mukaansa puolueelle eduksi.

– Perussuomalaisten mielipiteet eri asioihin ovat kiinnostaneet todella paljon. Puolue sai joka päivä jopa 25 kyselyä eri aiheista. Monet uudet ehdokkaat saivat tämän ansiosta paljon näkyvyyttä. Uskon sen vaikuttaneet positiivisesti äänestysaktiivisuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut