Koko 44 000 euron vaalikampanja omasta pussista – tältä näyttää pienpuolueen miljoonia euroja tienanneen Petrus Pennasen äänimäärä nyt

Toni Tervo

Ei ole tavatonta, että ehdokkaat käyttävät vaalikampanjoihinsa tuhansia euroja rahaa.

Hieman harvinaisempaa on, että ehdokas maksaa koko summan omasta pussista. Varsinkaan jos kyse on kymmenistä tuhansista euroista.

Näin kuitenkin on vaalirahailmoituksena mukaan tehnyt piraattipuolueen puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Petrus Pennanen. Mies ilmoitti kampanjansa hinnaksi 44 000 eruoa ja että hän oli maksanut kaiken itse.

Vertailun vuoksi esimerkiksi sinisen tulevaisudden Sampo Terhon vaalibudjetti oli 15 000 euroa.

Pennasen varallisuutta selittää se, ettähän myi vuonna 2000 perustamansa tekoälyfirmaLeikin joulukuussa yhdysvaltalaiselle DoubleVerifylle miljoonilla euroilla.

Raha ei kuitenkaan tämän hetken tuloksen mukaan ole tuomassa paikkaa eduskunnassa. Kun äänistä on laskettu 76 prosenttia, miehellä on kasassa kunnioitettavat2629 ääntä. Ne eivät kuitenkaan ole vielä riittämässä läpimenoon.

Jännää!!! #Petrus2019 #vaalivalvojaiset

Henkilön Petrus Pennanen (@petruspennanen) jakama julkaisu

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut