'Ihmissuhteista kannattaa pitää huolta myös työelämän aikana' – senioreiden virkistyspäivässä Vihdissä viihdyttiin toisten seurassa

Eläkeliiton Vihdin yhdistyksen järjestämään ikäihmisten virkistyspäivään osallistui 180 henkeä. Regina Ahlqvist, Eira Eronen ja Maija Kariluoto viihtyivät tilaisuudessa. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Mahdollisuus kohdata toisia samassa elämänvaiheessa olevia ihmisiä ja viettää aikaa yhdessä ruokaillen ja esitysten äärellä. Ikäihmisten virkistyspäivässä Vihdin kirkonkylässä työväentalo Puistolassa kävi keskiviikkona kuhina, paikalle oli kokoontunut toista sataa senioria.

– Tapahtumalle on paikkansa. Monet täällä olevista ihmisistä tuntevat toisensa pitkältä ajalta, jopa kouluiästä asti, luonnehti Eläkeliiton Vihdin yhdistykseen muutaman vuoden kuulunut Dage Bostrom

Bostrom on ollut eläkkeellä vuodesta 2006 saakka. Elämänvaiheen muutos on käynyt hänen mukaansa suuremmitta kivuitta.

– On ollut sopivasti puuhaa. Ylläpidän yhdistyksen web-sivuja ja käyn kuvaamassa eri tapahtumissa. Kuulun myös Kansalliseen senioriliittoon.

– Pihahommia, 11-, 6- ja 2-vuotiaiden lastenlasten kanssa puuhaamista ja ukulelekurssia, Bostrom summaa eläkepäiviensä kulkua.

Seuraavissa virkistyspäivissä hän toivoi yhteen seikkaan kiinnitettävän huomiota.

– Ohjelman pituutta ja runsautta kannattaa miettiä. Tässä kohtaa vähemmän voi olla enemmän.

Virkistyspäivän järjestämisestä huolehti Eläkeliiton Vihdin yhdistys, joka toteutti tapahtuman yhdessä muiden vihtiläisten eläkejärjestöjen kanssa. Kolmetuntiseen ohjelmaosuuteen kuului ruokailun lisäksi seurakunnan ja kunnan tervehdys, tanssi- ja lauluesityksiä, runonlausuntaa, kuoro- ja yhteislaulua.

Elinvoimasta puhui kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl Hän selvitti kunnanvaltuuston vuosi sitten hyväksymän kuntastrategian näkyneen sekä organisaatiomuutoksena että uuden elinvoimatoimialan alkuna.

– Kunnassa on syntynyt uudenlainen toimintakulttuuri ja tämä on poikinut uudenlaisia kokeiluja.

– Kokeiluissa onnistuminen on puolestaan lisännyt rohkeutta.

Ståhl muistutti puheessaan kunnassa olevan tarjolla liikuntamuotoja kaikenikäisille.

– Järjestöjen ja muiden yhteisöjen rooli on tässä todella merkittävä.

– On mahtavaa, että Vihdissä toimitaan näin laajasti yhdessä oman ja muiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja kovin usein vapaaehtoispohjalta.

Elinvoimajohtaja heittäytyi hetkeksi eläkeläisen rooliin. Tätä kaikkea hän tekisi – sitten kun aikaa olisi.

– Kevään aikana piipahtaisin Auran funkkistaloon maalis-toukokuuksi avatussa kunnan pop up -tilassa, jossa voi tutustua muun muassa Vihdin museon asema-aiheiseen näyttelyyn.

– Lisäksi merkitsisin kalenteriin Pajuniityn perhebileet, audienssin kunnanjohtajan kanssa ja kunnan käynnistymässä olevan osallistuvan budjetoinnin, joka on nimittäin erinomainen tapa vaikuttaa kunnan kehittämiseen.

Reilut 15 vapaaehtoista Eläkeliiton Vihdin yhdistyksen jäsentä vastasi tarjoilusta. Marja-Liisa Kallaskoski, Anja Henriksson ja Inkeri Viitavuori kertoilivat keittiössä kuulumisiaan.

– Eläkkeellä kannattaa pysyä aktiivisena ja olla ihmisten kanssa tekemisissä, Kallaskoski sanoi.

– Ja eläkkeelle siirtymiseen kannattaa valmistautua niin taloudellisesti kuin henkisestikin.

Kolmikko oli yhdestä asiasta täysin samaa mieltä.

– Ihmissuhteista kannattaa pitää huolta. Myös silloin, kun on vielä työelämässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.