IL: Tämä eläkeläisten suosima kohde vetää nykyään myös nuorempaa väkeä – Osa lähtee töihin turhan leppoisalla asenteella

Pitkään Espanjassa asunut suomalainen kertoo Iltalehdelle, että lapsiperheet arvostavat miellyttävää ilmastoa.

Yhä useammat suomalaiset työikäiset suuntaavat Espanjan Aurinkorannikolle, jossa asuu kymmeniätuhansia suomalaisia. Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

toimitus

Suomalaiseläkeläisten suosikkikohteena tunnettu Espanjan Fuengirola vetää nykyään puoleensa myös nuorempaa väkeä, kertoo Iltalehti

Iltalehden mukaan Espanjan Costa del Solilla eli Aurinkorannikolla arvellaan asuvan noin 20 000–30 000 suomalaista.

Aurinkorannikon yleisöpalveluyritykset työllistävät nykyään yli 400 suomalaista.

Jotkut muuttajat ovat luulleet, että elämä Espanjassa on pelkää juhlaa ja fiestaa.

Espanjassa 16 vuotta asunut asiakaspalvelija Anna Anorh kertoo Iltalehdelle, että hän on viime vuosina havainnut uuden trendin Fuengirolaan muuttajissa.

– Katukuvassa näkee entistä enemmän suomalaisia lapsiperheitä. Meillä töissäkin on suoraan Suomesta tulleita lapsiperheiden isiä ja äitejä. Lapsiperheet arvostavat tätä ilmastoa, joka antaa mahdollisuuden viettää aikaa ulkona miellyttävässä säässä vaikka koko päivän, Anorh kertoo Iltalehdelle.

Anorh kertoo Iltalehden haastattelussa havainneensa, että jotkin nuoret suomalaiset ovat tulleet liian leppoisalla asenteella Espanjaan.

– Jotkut muuttajat ovat luulleet, että elämä Espanjassa on pelkää juhlaa ja fiestaa, joka jatkuu aamusta iltaan. Heillä on ollut jostain syystä käsitys, ettei täällä tunneta kurinalaista työn tekemistä ja että töitä voi tehdä silloin kuin huvittaa. Tapauksia ei ole kovin paljon, mutta niitä tulee silloin tällöin vastaan.

Lue Iltalehden koko juttu täältä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.