Kokeile spagetin sijaan vaikkapa tagliatellea tai gnoccheja – tässä niille maukkaat kastikkeet

Italialaisten ohjeiden mukaan kuivaa pastaa keitetään noin 100 grammaa ruokailijaa kohti.

Gnocchit ovat perunapohjaisia pastapalleroita. Maista, voit jäädä koukkuun. Katja Luoma

toimitus

Pastalajeja on satoja, joten tutustumista riittää. Kun seuraavan kerran teet pastaruokaa, jätä spagetti hyllyyn, kokeile uutta muotoa ja sille suositeltua kastiketta.

Italialaisten ohjeiden mukaan kuivaa pastaa keitetään noin 100 grammaa ruokailijaa kohti. Siihen tarvitaan litra vettä ja 10 grammaa suolaa, suomalaisen mittapuun mukaan erittäin paljon suolaa.

Tagliatelle al ragú

(neljälle)

1.Pilko kasvikset ja pekoni. Freesaa hetki pannulla, lisää jauheliha. Paista kymmenisen minuuttia, lisää viini. Lisää säilyketomaatit ja mausta ruoka suolalla ja pippurilla.

2.Lisää lihalientä nesteeksi, anna hautua hiljaisella tulella pari tuntia. Sekoittele välillä. Jos kastike tuntuu kuivalta, lisää lihalientä.

3.Lisää kermaa ja anna hautua vielä ainakin puoli tuntia. Älä tee kastikkeesta ohutta, aito bolognalainen ragú ei kellu liemessä.

4.Tarjoa tagliatellen kera. Raasta päälle parmesaania.

Gnocchit pinaattikastikkeessa

(kahdelle)

1.Sulata voi pannussa, freesaa valkosipulia hetki. Lisää pannulle vehnäjauhot, sekoita hyvin ja anna jauhojen turvota. Lisää maito hyvin sekoittaen.

2.Lisää hienoksi hakattu pinaatti. Jos kastike on paksun tuntuista, lisää tilkka maitoa. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita parmesaani kastikkeeseen. Kypsennä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Orrecchiettet parsakaalin kera

(kahdelle)

1.Paloittele parsakaalit pieniksi kukinnoiksi, kiehauta ne. Pilko pekoni, makkarat tai sardellit. Kuumenna ne pannulla tilkassa oliiviöljyä, lisää valkosipuli ja parsakaalin kukinnot. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

2. Keitä pasta. Lisää kastike kypsän pastan joukkoon. Valuta päälle oliiviöljyä, viimeistele parmesaanilla.

Kirjoittaja: Mervi Pasanen

Aloita maistaminen vaikka näistä

Tortellini

Lihaliemessä tarjottuna

Kermakastikkeessa

Ragún eli lihan ja kasvisten kera (tosin bolognalainen isoäiti paheksuisi)

Farfalloni

Con funghi eli sienikastikkeen kera

Alla zucca eli kurpitsan kera

Con panna eli kermaiset kastikkeet

Le trofie

Pesto

Pestoa, ricottaa ja herneitä

Spagetti nro 3

Aglio, olio e peperoncino eli valkosipulinen öljykastike

Allo scocglio eli simpukoita

Orrecchiette

Kasviskastikkeet, sisältävät usein parsakaalia

Garganelli

Grada padano, prosciutto di parma ja punasalaatti

Alla zingara eli kinkkua, sieniä ja paprikaa

Tomaattia ja mozzarellaa

Bucatini

All'amatriciana eli pekonia ja tomaattia

Tagliatelle

Al ragú eli lihaa ja kasviksia

Con funghi eli sienikastikkeen kera

Fusilli

Aurinkokuivattua tomaattia, kesäkurpitsaa ja ricottaa

Tonnikalakastike

Gnocchi

Voita, salviaa ja parmesaania

Tomaattia ja basilikaa

Ragú eli lihaa ja kasviksia

Juustokastike "neljän juuston kastike"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

  1. Ravinnetasetutkimus alkaa – tavoitteena arvioida Hiidenveden sisäistä ja ulkoista kuormitusta
  2. Kasvihuonepäästöt ovat laskusuunnassa: Vihdin kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt ovat vähentyneet vuodesta 2005 alkaen 11 prosenttia
  3. Juuri nyt: Vihtiläinen mansikanviljelijä Vesa Manninen: ”Kun itse poimii, tietää just, minkä marjan on ottanut”
  4. Repimistä hiuksista ja korvasta sekä tönimistä: Pahoinpitely vihtiläisravintolassa – kahdelle naiselle sakkoja
  5. "Kaikki leiriläiset tekivät hyviä tekoja" – Vihdin 4H-yhdistys ja kunta järjestivät yhdessä lapsille päiväleirin
  6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
  7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
  8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
  9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
  10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
  11. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
  12. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
  13. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
  14. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
  15. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"

Näytä lisää

Luetuimmat

  1. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
  2. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
  3. Juuri nyt: Vihtiläinen mansikanviljelijä Vesa Manninen: ”Kun itse poimii, tietää just, minkä marjan on ottanut”
  4. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
  5. Ravinnetasetutkimus alkaa – tavoitteena arvioida Hiidenveden sisäistä ja ulkoista kuormitusta
  6. Nuuksiossa retkeileviä kannustetaan käräyttämään laittomat tulipaikat
  7. Repimistä hiuksista ja korvasta sekä tönimistä: Pahoinpitely vihtiläisravintolassa – kahdelle naiselle sakkoja
  8. Markkinaoikeus kumosi hankintapäätöksen Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen operaattorista
  9. Kasvihuonepäästöt ovat laskusuunnassa: Vihdin kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt ovat vähentyneet vuodesta 2005 alkaen 11 prosenttia
  10. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
  11. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
  12. Nummelan Kiipeilyverstas Kantti on avattu: "Onnistumisen kokemukset innoittavat jatkamaan"
  13. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
  14. Auto kiepsahti Turun moottoritiellä kaiteiden väliin
  15. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.