Vihtiläisohjaaja Teemu Nikki palkittiin Kultaisella Venlalla – parhaillaan ohjaaja on Berliinissä työstämässä seuraavaa elokuvaa

Teemu Nikki palkittiin Kultaisella Venlalla Vuoden ohjaajana. Mukana iloitsi sarjan näyttelijät Elias Westerberg, Eve Hotti, Anssi Niemi ja Samuli Hokkanen sekä apulaisohjaaja Tuula Nikkola (toinen oik.)

Annukka Vakkuri

Mielenterveysongelmia ja syrjäytymistä. Vuonna 2016 esitetty suomalainen draamasarja Sekasin on vihtiläisohjaaja Teemu Nikin eräs taidonnäyte. Nikki pokkasi sarjasta Kultainen Venla -kilpailussa Vuoden ohjaaja -palkinnon.

Nuorille suunnatun sarjan tapahtumat sijoittuvat psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle.

– Sarja ei ole missään tapauksessa dokumentti. Ensimmäinen kausi keskittyi mielenterveyongelmiin ja toinen taas nuorten syrjäytymiseen. Sekasin on kuin sairaskertomus nuorien näkökulmasta, ohjaaja luonnehtii.

Otalammella perheineen asuva Nikki kehuu sekä ohjauskokemustaan että näyttelijöiden yhteishenkeä mainioksi.

– Sarjan synkästä sisällöstä huolimatta meillä oli kuvauksissa aina hauskaa ja musta huumori siivitti tekemistä kameran molemmin puolin.

– Suuriosa näyttelijöistä oli entuudestaan tuttuja ja ekan kauden jälkeen tekemisen meininki oli selvää hommaa.

Nikki käsikirjoitti sarjan Jani Pösön kanssa. Ohjaajana Nikki vastasi sarjan lopullisesta toteutuksesta.

– Ohjaajana pyrin luomaan kuvauksiin tunnelman, jossa näyttelijöillä olisi mahdollisimman turvallinen olo näytellä. Autan tarvittaessa, mutta uskon, että uuden luomiseen tarvitaan vapautta. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Parhaan lasten- ja nuortenohjelman Kultaisen Venlan vuonna 2017 voittanut Sekasin-sarja keräsi jo ensimmäisellä kaudellaan miljoonia katselukertoja.

Nikki on viime vuosina saanut maailmanlaajuista tunnustustaan työstään elokuva-alalla. Vuonna 2017 Armomurhaaja-elokuva, jonka ohjauksesta, käsikirjoituksesta, leikkauksesta ja lavastuksesta Nikki vastasi, palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta Tokion filmifestivaaleilla. Elokuva oli myös Suomen ehdokkaana parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi vuonna 2018.

Nikin tunnettuja töitä ovat myös muun muassa lyhytelokuva Kaveri (2008) ja tv-sarja #lovemilla, johon pohjautuva elokuva Lovemilla julkaistiin vuonna 2015.

Sarja voitti vuosina 2013 ja 2014 lasten- ja nuorten Kultaisen Venla-palkinnon.

Nikki muutti perheineen Lohjalta Vihtiin vuonna 2016.

– Löysimme talon, josta olimme haaveilleet. Plussaa oli myös kunnan sijainti, joka on lähempää Helsinkiä.

Haastatteluhetkellä Nikki on Berliinissä koekuvaamassa näyttelijöitä seuraavaan elokuvaan. Kyseessä on komedia suvaitsevaisten ihmisten suvaitsemattomuudesta.

– Musta komedia tekopyhyydestä. Elokuvan kuvaukset alkavat keväällä.

Vanhassa rautatieaseman talossa perheineen asuvalla Nikillä riittää puuhaa.

Talvisin tarjolla on lumitöitä ja kesäisin remonttia.

– Talvisin tarjolla on lumitöitä ja kesäisin remonttia. Kun on vapaa-aikaa, voi laskea ohikulkevia junia, Teemu Nikki veistelee.

Teemu Nikki

Teemu Nikki on Sysmästä kotoisin oleva elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja.

Nikki asuu perheineen Vihdissä.

Nikki on viime vuosina saanut maailmanlaajuista tunnustustaan työstään elokuva-alalla.

Vuonna 2017 Armomurhaaja-elokuva, jonka ohjauksesta, käsikirjoituksesta, leikkauksesta ja lavastuksesta Nikki vastasi, palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta Tokion filmifestivaaleilla. Elokuva oli myös Suomen ehdokkaana parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi vuonna 2018.

Nikin tunnettuja töitä ovat myös muun muassa lyhytelokuva Kaveri (2008) ja tv-sarja #lovemilla, johon pohjautuva elokuva Lovemilla julkaistiin vuonna 2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.