Ojakkalan koululla vietettiin Lucia-juhlaa perinteisen joulujuhlan sijaan

Kesken joulukiireiden tontut haaveilevat Afrikan valosta. 1b-luokan esityksessä mukana olivat muun muassa Johannes Timoharju, Hennariina Valkealahti ja Maija Nurmi. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa. Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus. Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy. Metsiin jo Pohjolan vaipan luo hanki, ja maa on valkean verhonsa vanki. Taivaisen hohteen tuo, Lucia valon suo, Santa Lucia, Santa Lucia.

Ojakkalan koululla vietettiin illan pimeydessä valon juhlaa. Luciana loisti 6b-luokan Marianna Rantanen.

– On mukavaa, että kansainvälistyvässä maailmassa perinteisen joulujuhlan rinnalle tarjotaan muitakin tapoja viettää juhlaa. Lucia-juhla on siitä hyvä esimerkki. Aina on hienoa, kun lapset ovat pääroolissa, kommentoi koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Niemi

Niemi oli nauttimassa juhlista vanhemman roolissa; kuudennella luokalla oleva tytär Peppi Niemi esiintyi oman luokkansa esityksessä.

Koulussa on vietetty Lucia-juhlia aiemminkin, mutta tänä vuonna juhla korvasi ensimmäistä kertaa perinteisen joulujuhlan ja se pidettiin illalla, jolloin vanhemmatkin pääsivät osallistumaan juhlaan.

Juhla oli järjestetty niin, että Lucia-kulkueen lisäksi jokainen luokka esiintyi omassa luokassaan useamman kerran ja yleisö kiersi ihastelemassa esityksiä.

– Lucia-juhla haluttiin järjestää ruotsin kielen opiskelun innoittamana; toinen kotimainen kun aloitetaan nykyään jo 6. luokalla, totesi 4a-luokan opettaja Annika Palosaari.

1b-luokan esittämä jouluinen tanssi oli sulostuttavaa katseltavaa.

– Tanssi oli valittu siksi, että lapset tykästyivät siihen jo syksyllä. Lapset olivat itse saaneet valita roolinsa tanssiiko vai soittaako ja haluaako vuorosanoja vai ei. Olen kaikista oikein ylpeä. Ihana luokka, opettaja Minna Snygg ihasteli.

Rehtori Ville Kiuru pitää juhlien merkitystä arvossa.

– Juhlat ovat tärkeä osa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä; joulumieli syntyy sekä opettajille, oppilaille ja vanhemmille.

Lucia-juhlaa tuki Vihdin Pohjola-Norden ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.