Kaksi edullista uunia oli ylitse muiden Kuluttajan testissä – "Lämpötilan vaihtelu jopa 40 astetta"

Kuva: AEG AEG

toimitus

Electroluxin ja AEG:n uunit pärjäsivät parhaiten Kuluttaja-lehden vertailussa, jossa lehti testasi 11 edullisen hintaluokan uunin ominaisuuksia.

Kaikki uunit selvisivät tasaisen hyvin ruuan paistamisesta ja kypsentämisestä, mutta suurehkoja eroja löytyi lämpötilan tarkkuudessa ja pysyvyydessä.

Ykkössijan jakoi kaksi uunia. Niistä testin mukaan Electrolux pärjää kokonaisuudessaan paremmin ruuanlaittotesteissä. AEG on kuitenkin lähes 300 euroa halvempi kuin Electrolux, minkä lisäksi se kuluttaa vähemmän sähköä.

Valtaosa testin uuneista lämpeni tyhjänä lähelle haluttua lämpötilaa. Testaajat havaitsivat ongelmia kuitenkin erityisesti Grameilla ja Ikealla. Vaikka lämpötilaksi oli valittu 80 astetta, ne lämpenivät 92–95 asteeseen.

Kuluttaja-lehti kertoo, että lämpötila vaihteli kaikissa uuneissa, jopa kymmenessä testiuunissa välillä rajustikin.

Testin häntäpäähän sijoittuvien Gramin perinteisellä tavalla lämmitettyjen uunien lämpötila vaihteli jopa liki 40 astetta, kun uuni oli säädetty 200 asteelle.

Myös uunien kestävyyttä ja turvallisuutta arvioitiin. Testissä uunin sisään laitettiin astia, jossa oli 14–15 kiloa hiekkaa. Tarkoituksena oli verrata ritilöiden mekaanista lujuutta.

Lähes kaikki uunit kestivät painon, mutta Samsungin ritilä romahti. Kun testattiin grillaus-toimintoa, Samsungin lasi kuumeni ulkopuolelta 73 asteeseen ja Logikin 68 asteeseen. Jo 60–70 asteen lämpötila voi aiheuttaa pinnallisen palovamman muutamassa sekunnissa, Kuluttaja huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kahvia ja tuolijumppaa – ViaDia Senioritalo avautui maanantaina
 2. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 3. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 4. "Haluamme painottaa varovaisuutta kontakteissa" – Epidemiatilanne ennallaan Karviaisen alueella
 5. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 6. Intiimiä keikkatunnelmaa: Elina Valkea esiintyy Vihti Livessä
 7. TUUMITTUA: Älä piilottele ”huonojakaan” ideoita
 8. Sydämellä työtänsä tehnyt musiikin vihtiläinen moniottelija Martti Kilpeläinen on poissa
 9. PÄÄKIRJOITUS: Työllisyyden synkkä kevät
 10. Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Vihdin Menestyjien puistoon
 11. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna
 12. Kotimainen kilpagolfkausi starttaa Vihdistä – Hill Side Golfin osakilpailua seurataan suorana ensi viikonloppuna
 13. Raidejokerin tuplaraidetta valettu paikoilleen reilut 500 metriä, rakentaminen aikataulussaan – "Negatiivistakin palautetta tulee, mutta pääasiassa kaupunkilaiset ovat ottaneet rakentamisen hyvin vastaan"
 14. Uuden K-Market Hiidenrannan kauppiaiksi Antti ja Niina Raiski
 15. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.