Susanna Koski kohauttaa MT:n blogissa: "Kirkosta on tullut yliluonnonsuojelua kannattavien keppihevonen"

Susanna Koski pohtii blogissaan kirkon profiloitumista ympäristönsuojelijana.  Riikka Austen

Tiina Örn

Kokoomuslainen kansanedustaja Susanna Koski on tottunut kohauttamaan. Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä julkaistussa tuoreessa blogikirjoituksessaan Kosken hampaissa ovat kirkko ja sen ympäristöteot.

Koski soimaa kirkon aktiivista roolia ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa. Hänen mielesestään kirkon rooli kyseisissä asioissa vaikuttaa vähintääkin päälle liimatulta. "Kirkkoherroilla tuskin on ilmastopolitiikasta osaamisen kovinta ydintä", kirjoittaa Koski. Seurakuntavaalikoneen ilmastoaiheista kysymystä Koski kuvaa "vaarallisimmaksi esimerkiksi".

Myös kirkon pyrkimys profiloitua metsäpolitiikassa metsien suojelijaksi sapettaa Koskea. Hän muistuttaa, että seurakuntien saamat metsätuotot ovat merkittävät, viime vuonna yli 22 miljoonaa euroa. Koski ottaa kantaa keskusteluun metsien suojelusta ja hakkuiden määrästä toteamalla, että hänon hirvimetsäharrastuksensa ansiosta saanut todistaa Suomen metsien monimuotoisuutta.

Kirkon tulisi Kosken mielestä keskittyä ydintehtäviensä kautta päivittämään itsensä eikä antautua "yliluonnonsuojelua harjoittavien ympäristötoimijoiden keppihevoseksi".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.