Galleria Pictor: Iiris Pessan 'Teoksia' avataan lauantaina

Iiris Pessan mosaiikkimaisissa teoksissa väri ja esittävä aihe kilpailevat katsojan huomiosta. Iiris Pessa

toimitus

Galleria Pictorin marraskuun lopun ja joulukuun alun taiteilija on lohjalainen Iiris Pessa, jonka näyttely "Teoksia" avataan lauantaina 17.11.

– Näyttelyn kuvien ainekset johtuvat usealta taholta –  muisti, kuvat, moninaisuus, runsaus, väri, viiva, pinnat, aiheet. Kuvien kokonaisuus muodostaa monta samanaikaista tapahtumaa, taiteilija luonnehtii.

Iiris Pessan mosaiikkimaisissa teoksissa väri ja esittävä aihe kilpailevat katsojan huomiosta, myös rytmi ja toisto muodostavat keskeisen kuva-aiheen.

– Haluan kuviin elämän perusristiriidan: merkityksen ja merkityksettömyyden, kauneuden ja rumuuden, sanojen ja hiljaisuuden samanaikaisen näyn.

Iiris Pessa asuu ja työskentelee Karjalohjalla. Hän on koulutukseltaan kuvataiteen maisteri ja opiskellut myös muun muassa taidehistoriaa ja kirjoittamista sekä opettaa kuvataidetta Lohjalla.

Pessa on pitänyt kymmeniä yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin yhteis- ryhmänäyttelyihin koti- ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on muun muassa Suomen valtion ja Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa.

Näyttelyn avajaiset Galleria Pictorissa (Karhumäenpolku 5 Nummela) ovat lauantaina 17.11. klo 14-16. Näyttelyn avaa taiteilija Pekka Kainulainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.