Ministeri Berner antoi Tunnin junalle aikataulun

Raideinvestointeihin voisivat osallistua työeläkeyhtiöt, EU ja Pohjoismainen Investointipankki.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä kansanedustajat Eerikki Viljanen ja Matti Vanhanen vastailivat lohjalaisten kysymyksiin vielä keskustelutilaisuuden jälkeen. Kia Löfberg

Kia Löfberg

Lohjan Puu-Anttilan tuolit täyttyivät lauantaina nopeasti, kun keskustan järjestämään keskustelutilaisuuteen saapui kiinnostuneita kuulijoita. Pääteemoiksi nousivat liikenneasiat ja Tunnin juna, mutta myös soteuudistus sekä sisäilmaongelmat mietityttivät lohjalaisia.

– Lohja on Suomen tavallisin kaupunki, kunnan tavallisine ongelmineen, kaupunginjohtaja Mika Sivula avasi tilaisuuden ja toivotti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin sekä kansanedustajat Matti Vanhasen ja Eerikki Viljasen tervetulleiksi.

– Uudellamaalla on hyvä nousu käynnissä työllisyyden suhteen. Toivomme kuitenkin, että Tunnin junalle saadaan nopeasti selkeä aikataulusuunnitelma, Sivula sanoi tiukasti.

Tunnin junaksi nimitetään nopeaa junayhteyttä Turun ja Helsingin välillä. Junaa varten rakennetaan uusi ratayhteys Salosta Lohjan kautta Espooseen, mistä juna jatkaa jo olemassa olevaa ratayhteyttä pitkin Helsinkiin. Valtio on myöntänyt Tunnin junalle 40 miljoonaa euroa suunnittelurahaa ja Bernerin mukaan hankkeen konkreettinen suunnittelu on jo pitkällä. Rahaa käytetään muun muassa vaikutusarvioihin ja maaperän tutkimiseen.

– Näillä näkymin Tunnin juna valmistuu vuonna 2031. Työryhmän kanssa pohdimme juuri, voisiko se valmistua nopeammin. Tähän kysymykseen voidaan vastata, jos löydämme rahoitusratkaisun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.