"Koko kroppa pääsee täällä tekemään töitä" – Estetemppuradan avajaisissa on kilpailuja ja opastusta

Meri Viljanen opastaa estetemppuradalla liikkumiseen avajaistapahtumassa. Hän neuvoo ottamaan käsineet mukaan roikkumista vaativia esteitä varten. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Estetemppurata on tosi monipuolinen. Se kehittää tasapainoa, koordinaatiota, voimaa, ketteryyttä, Vihdin kunnan liikuntasihteeri Meri Viljanen kiittelee. – Koko kroppa pääsee täällä tekemään töitä.

Pajuniittyyn valmistuneen estetemppuradan avajaisia vietetään sunnuntaina 30.9.

Avajaispuheen pitää Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl Luvassa on myös leikkimielisiä kilpailuita.

Päivän mittaan kisataan radan nopeimmasta ajasta. Perhesarjassa puolestaan on suoritettavana kolme radan estettä. Puolenpäivän aikaan radalle pääsevät taitojaan näyttämään kutsuvierasjoukkueet. Kutsuvieraskilpaan on haastettu mukaan kunnallispoliitikkoja ja kunnan työntekijöitä.

Hallintoasiantuntija Saara Rahkonen-Rannikon mielestä päivän keskeisin anti on kuitenkin se, että avajaisissa on mahdollista päästä kokeilemaan rataa ohjatusti ja turvallisesti – käsineet kannattaa ottaa mukaan roikkumista vaativia esteitä varten. Kunnan työntekijöitä onkin paikalla opastamassa radalla, antamassa liikuntaneuvontaa ja kertomassa Etelä-Nummelan alueesta.

– Tarkoitus on, että tämä kuntalaisten päätöksellä rakennettu rata tulee tutuksi, Rahkonen-Rannikko kertoo ja sanoo, että tapahtumasta on haluttu kaikkiaan liikunnallinen kokonaisuus.

Niinpä Vihdin Taitoluistelijat esittelee avajaisissa toimintaansa ja myy makkaraa. Rasti-Vihti kertoo mobo-suunnistuksesta ja tähän liittyvästä uudesta radasta, joka on tulossa Nummelan keskustaan. Hyvinvointikeskus Jasmin mittaa rasvaprosentteja ja ohjaa näytetuokioita Fitcamp-tunneista. Lisäksi Nummelan VPK tuo paikalle paloauton.

Estetemppurata valmistui nopeasti, sillä rakentaminen aloitettiin vasta heinäkuun lopulla. Avajaisissa rata vihitään käyttöön. Lisäksi avajaisilla juhlistetaan osallistuvan budjetoinnin pilottikohdetta.

Vihtiläisille annettiin viime keväänä mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin kunta käyttää 50 000 euroa. Estetemppurata voitti osallistuvan budjetoinnin äänestyksen ylivoimaisesti.

Sittemmin estetemppurata voitti myös laitetoimittaja Kompan Oy:n järjestämän ideakilpailun. Tämän voiton myötä osallistuvaan budjetointiin varatusta 50 000 eurosta jäi vielä 20 000 euroa koulujen piha-alueiden kehittämiseen.

Kompan Oy kuvaa videon temppuradan avajaistapahtumasta.

Estetemppuradan avajaiset sunnuntaina 30.9. klo 10-14 Pajuniityn puistossa Nummelassa. Järjestäjät suosittelevat saapumaan jalkaisin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut