Yrittäjän päivän saldoa: ’Vihdissä on nyt hyvä perusvire, tontteja tarvitaan lisää’

Kansanedustaja Eerikki Viljanen, Vihdin kunnan yrityskehittäjä Kristiina Salo ja Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja Leevi Pursiainen kuuntelivat tarkoin vakuutusasiantuntijoiden viestejä yrittäjille. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Suomen pyörät pyörivät pitkän taantuman jälkeen – pahinta nyt olisi jos keskinäisellä tappelulla saadaan rytmihäiriö Suomen talouskehitykseen.

Näin tiivisti yleistilannetta Vihdin kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Eerikki Viljanen (kesk.) puhuessaan keskiviikkoisen valtakunnallisen yrittäjän päivän vihtiläisessä tilaisuudessa.

– Taantuman selkä on taitettu, mutta julkisessa taloudessa eletään edelleen velaksi siitä huolimatta, että olemme noususuhdanteessa, Viljanen luonnehti.

Viime vuoden verotus on valmistumassa – tulokset ovat olleet kuntakentälle iso yllätys.

– Moni yllättyy tänä syksynä isoista veronpalautuksia, mutta kunta ei yllä verotuloissa tänä vuonna budjettiin. Ensi vuonna palataan Vihdin kunnan taloudessa kuitenkin päiväjärjestykseen, Viljanen vakuutti.

LähiTapiola Etelän järjestämässä yrittäjien aamukahvitilaisuudessa Eerikki Viljanen huomautti, että Vihdillä on nyt kaiken kaikkiaan hyvä perusvire.

– Se on nähty myös naapurikunnissa!

Viljasen mielestä yrittäjien ja kunnan välinen vuoropuhelu on viime vuosina edennyt harppauksin.

– Parannettavaakin on, meillä on äärimmäisen hieno kunta. Kuntaorganisaatiota on nyt uudistettu vastaamaan aikaisempaa paremmin kuntalaisten tarpeisiin.

Isoiksi vireillä oleviksi asioiksi Viljanen nosti Vihdin maapoliittisen ohjelman päivittämisen sekä rakennusjärjestyksen uudistamisen.

– Vihtiin tarvitaan isompi tonttireservi; tarpeeksi suuri ja kattava tonttitarjonta on tavoite. Nummelan Sepänpihan hanke on ollut Vihdille äärimmäisen positiivinen hanke, sillä tontit lähes vietiin käsistä, Viljanen iloitsi.

Rakennusjärjestyksen uudistaminen on tuomassa helpotuksia vihtiläisille, sillä rakentamisesta on poistumassa erilaisia lupaprosesseja.

Merkkipäivä

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Säätiön anomuksesta 5.9. on merkitty almanakkaan merkkipäiväksi.

Yrittäjän päivän päätapahtuman vastuullinen järjestäjä on Yrittäjän Päivä -säätiö. Säätiön taustavoimina on laajasti Suomen elinkeinoelämää ja yrittäjätahoja.

Teemapäivän aamutilaisuuden vihtiläisille yrittäjille järjesti LähiTapiola Etelä.

Tarjolla oli asiaa muun muassa yrittäjien työterveyspalveluista sekä työkykyvakuuttamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Puheluita tulee runsaasti – Koronapuhelimet päivystävät viikonloppuna kello 14 saakka
 2. Kari Pitkänen Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksen toimitusjohtajaksi
 3. ”Tiukan ottelun jälkeen riemulla ei ollut rajoja” – NuPSin tyttöjoukkue voitti Hesa Cupissa ikäluokkansa eliittisarjan
 4. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 5. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Tuumittua: Dekkarivinkkejä heinäkuuhun
 8. Pääkirjoitus: Vuosikymmenten urakka jatkuu
 9. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 13. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 14. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 15. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.