Nyt katse taivaalle! – Ilmatieteen laitos julkaisi kuvan, joka ennustaa haloilmiöitä ja "normaalia punaisempaa auringonlaskua"

Haloilmiö ihastuttaa, kun sellaista pääsee omin silmin todistamaan. Arkistokuva. Sauvo Jylhä

Mikko Välimaa

Tänään päivällä Suomessa saatetaan nähdä tavallista enemmän haloilmiöitä, ja illalla auringonlasku voi olla normaalia punaisempi.

Syynä on Suomen päälle kulkeutuneet savupilvet, kertoo Ilmatieteen laitos.

Meteorologit kertoivat Twitterissä aamupäivällä, että Pohjois-Amerikasta on saapunut Skandinaviaan metsäpalojen savuja. Satelliittikuvassa savut näkyvät ohuena ja harmaana nauhana vaakasuunnassa.

– Illalla voi näkyä normaalia punaisempi auringonlasku ja päivällä enemmän haloilmiöitä, meteorologien Twitter-tilillä ennustetaan.

Haloilmiö, tai lyhyemminhalo, ilmenee taivaalla erilaisina renkaina, kaarina ja kirkastumina. Halot syntyvät, kun Auringon tai Kuun valo taittuu tai heijastuu ilmassa leijuvista kiteistä.

Pohjois-Amerikasta on saapunut Skandinaviaan metsäpalojen savuja. Alla olevassa kuvassa (klo. 8.15) nämä savut näkyvät ohuena ja harmaana nauhana vaakasuunnassa. Illalla voi näkyä normaalia punaisempi auringonlasku ja päivällä enemmän haloilmiöitä. #sää#metsäpalot#halopic.twitter.com/uFhU7FqTrD — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) 27. elokuuta 2018

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.