Jättipotti! – Suomi sai lahjaksi yli 8 000 hehtaaria luonnonsuojelualueita juhlavuotensa kunniaksi

Luontolahja 100-vuotiaalle Suomelle -hankkeen tavoitteena oli saada lisää luonnonsuojelualueita Suomeen. Kuvituskuva. Anneli Tuominen-Halomo

toimitus

Suomi sai juhlavuotensa kunniaksi yhteensä yli 8 000 hehtaaria uusia suojelualueita Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjassa, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö ja Metsähallitus yhteistiedotteessa.

Uusia yksityisiä suojelualueita perustettiin viime vuonna yhteensä 3 064 hehtaaria. Lisäksi kunnat suojelivat 1 980 hehtaaria omia maitaan.

Nyt myös valtio on valinnut suojelukohteet. Uusia kohteita on runsaat 3 000 hehtaaria. Valtaosa valtion uusista suojelualueista sijaitsee Etelä-Suomessa. Lisäksi suojelualueita on Pohjanmaa–Kainuun alueella ja Lapissa.

– Erityisen mainittavaa on se, että kaksi kolmasosaa kohteista rajoittuu olemassa olevaan suojelualueeseen, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen sanoo tiedotteessa.

Valtaosa yksityisten maanomistajien lahjoittamista alueista säilyy edelleen yksityisessä omistuksessa, mutta luonnonsuojelulain mukaisina suojelualueina.

Kampanjaan sai osallistua myös säätiöille tehtävillä rahalahjoituksilla, joita kertyi yhteensä noin 350 000 euroa. Lahjoituksilla on jo ostettu uusia alueita suojeluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 2. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 3. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa
 4. Kisaamassa 124 urheilijan alkua – Nummelan Tarmon sarjakilpailut alkoivat
 5. Pienyrittäjien palveluita ja tuotteita näkyville kirkonkylässä
 6. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 7. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 8. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 9. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 10. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 11. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 12. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 13. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 14. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 15. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.