Veikkaukselta uutta tietoa Loimaan 90 miljoonan Eurojackpotista – ”Voittajien ei ole syytä olla huolissaan paljastumisesta”

Kuvituskuva. Veikkaus

Aapo Siippainen

Loimaan 90 miljoonan euron Eurojackpot-voitto on edelleen lunastamatta, mutta Veikkaus kertoo nyt, että rivin numerot oli valittu itse.

– Voittopelissä oli käytetty pelaajan omia numeroita eli pelaaja oli valinnut ne itse, ei kone. Pelin hintaa emme kerro. Tämä päätös perustuu voittajan yksityisyyden suojelemiseen ja turvallisuuteen, kertoo viestintäpäällikköTomi Auremaa

Helmikuun alussa tulleen voiton lunastusaikaa on jäljellä vielä lähes 11 kuukautta. Viimeinen mahdollinen lunastuspäivä on 11. helmikuuta 2019.

Veikkauksesta kerrotaan, että Loimaan mysteeri on herättänyt paljon kiinnostusta Suomen lisäksi ulkomailla. Vertailukohta löytyy vuoden 2015 keväältä, jolloin Eurojackpotin ensimmäisen 90 miljoonan euron potin voittajaa odoteltiin Tšekissä lähes neljä viikkoa.

Huhumyllyä kiihdytti osuman ajankohta: maassa pelattiin samaan aikaan jääkiekon MM-turnausta Prahassa ja Ostravassa, ja voittajaksi epäiltiin suomalaista kisaturistia.

Voittaja oli tsekkiläinenkeski-ikäinen mies, tuli sadan kilometrin matkan voitonlunastukseen Prahaan junalla. Hänen kerrottiin pukeutuneen voitonlunastusmatkalle t-paitaan ja farkkuihin, ja hänellä oli reppu selässään. Vielä voitonlunastuksen hetkelläkin voittajaa pelotti suuren rahamäärän tuoma mahdollinen elämänmuutos, ja erityisesti hän kammoksui ajatusta valokuvasta. Voittaja oli siis viikkojenkin jälkeen erittäin hermostunut ja huolissaan mahdollisesta paljastumisestaan.

– Meillä voittajien ei ole syytä olla huolissaan ainakaan paljastumisestaan. He voivat huoletta lunastaa voittonsa pelkäämättä julkisuutta. Veikkaus julkaisee voittajien haastatteluja vain heidän luvallaan ja heidän hyväksymässään muodossa. Se, mitä voitosta voidaan ilman voittajien lupaa kertoa, on jo kerrottu, rauhoittelee Tomi Auremaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Puheluita tulee runsaasti – Koronapuhelimet päivystävät viikonloppuna kello 14 saakka
 2. Kari Pitkänen Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksen toimitusjohtajaksi
 3. ”Tiukan ottelun jälkeen riemulla ei ollut rajoja” – NuPSin tyttöjoukkue voitti Hesa Cupissa ikäluokkansa eliittisarjan
 4. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 5. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Tuumittua: Dekkarivinkkejä heinäkuuhun
 8. Pääkirjoitus: Vuosikymmenten urakka jatkuu
 9. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 13. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 14. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 15. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.