"Seuraavaksi pitää ryhtyä hommiin"

Valtuusto hyväksyi kunnan uudet suuntaviivat.

Vihdin kunnanvaltuusto kokoontui tämän vuoden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina. Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Vihdin kunnanvaltuutetut ovat kovasti yksimielisiä kunnan uuden strategian sisällöstä; sen hyvyydestä, raikkaudesta. Niinpä valtuusto hyväksyikin yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen kunnan uudeksi strategiaksi vuosille 2018 – 2021. Vaikka strategian sisällöstä oltiin samanmielisiä, näyttää valtuutettuja hiertävän erilaiset näkemykset joukkoliikenteen hoitamisesta.

– Nyt on loistava mahdollisuus lähteä ottamaan uusia innovaatioita käyttöön ja HSL:n liittymisen sijaan pohdittava isommin. Voisiko Vihti luoda kattavan ja kustannustehokkaan joukkoliikenneratkaisun? Kokoomuksen Mike von Wehrt pohti.

Keskustan Suvi Nuotio kertoi että ryhmäkokouksessa keksittin idea kokeilusta jossa Vihti tarjoaisi kuntalaisille ilmaiset bussimatkat kolmen kuukauden ajan.

– Samalla kartoitettaisiin, miten millekin reitille hakeutuu matkustajia. Tämänkaltaiset rohkeat kokeilut saisivat myös epäilemättä huomiota.

Liikennekysymys pitää saada myös SDP:n Erkki Arosen mukaan nopeasti ratkaistua.

– Ja nopein ratkaisu on, että liitytään HSL:een.

– Liikenne ei voi olla vai Nummelan ja Helsingin välillä, kyliltä on päästävä lukioon, ammattikouluun ja harrastusten pariin, perussuomalaisten Terhi Mattila sanoi.

Vihreitten Olli Pekka Hatanpää sanoi, että on ollut iso ilo näyttää muille uusmaalaisille, mitä Vihdissä on tehty. Hän myös toivoi, että yksimielisyys jatkuu, kun strategian yksityiskohtia aletaan hioa. Hatanpää nosti strategiasta esille elinvoimaisuuden kasvattamisen.

– Se on tärkein asia, mitä kunnalle jää jos sote toteutuu ja se on asia, mihin parhaiten pystymme vaikuttamaan.

Uusi strategia tuo kuntaan toimintakulttuurin muutoksen; lainsäädännön tason ylittävää sääntelyä luvataan purkaa. Von Wehrt muistutti, että muutos edellyttää vahvaa johtamista sekä sitoutumista.

– Seuraavaksi pitää kääriä hihat ja ryhtyä hommiin!

Strategia

Vuosille 2018 – 2021

Tarkastelee koko kuntayhteisön kehittymistä ja kuntaorganisaation roolia kehityksen edistäjänä. Työ on tehty sidoksissa brändityöhön, jota tehtiin vuoden 2017 aikana.

Kevään aikana laaditaan lautakunnittaiset tavoitteet, jotka konkretisoivat strategiassa asetettuja suuntaviivoja.

Vihdin kunnan arvot ovat: asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja yhteisöllisyys.

Missio: Vihti on aktiivisen elämän mahdollistaja. Haluamme auttaa asukkaitamme elämään mahdollisimman hyvää ja turvattua elämää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.