Teuvo Hakkarainen palasi julkisuuteen – "Minua on tultu halaamaan minulta lupaa kysymättä"

Teuvo Hakkarainen  Eduskunta

toimitus

Ahdistelukohun takia julkisuudesta viime joulukuussa pois vetäytynyt kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) avaa tuntojaan Keskisuomalaisen mielipidepalstalla

Hakkarainen toteaa tiistaina julkaistussa kirjoituksessa, ettei puolustele tekojaan, mutta haluaa kertoa oman kantansa kohuun.

Hakkarainen joutui kovan mediapyörityksen keskelle viime joulukuussa, kun perussuomalaisten entinen kansanedustaja ja nykyisin sinisiä edustava Veera Ruoho kertoi Hakkaraisen tarttuneen häntä hiuksista ja suudelleen väkisin eduskunnan kahviossa.

Hakkarainen oli tilanteessa vahvasti päihtynyt. Ruoho jätti tapauksesta tutkintapyynnön poliisille.

Tapauksen tultua julki myös kristillisten kansanedustaja Päivi Räsänen kertoi Hakkaraisen aiemmasta epäasiallisesta käytöksestä.

Hakkaraisen mukaan myös hän on kokenut olonsa kiusaantuneeksi eduskunnassa kollegansa käytöksen takia.

Hakkaraisen mukaan häntä on lähestytty halailemalla ja se on tuntunut Hakkaraisesta epämiellyttävältä. Tällaista on Hakkaraisen mukaan jatkunut vuosien ajan.

– Toivon työtoverini, jota lähestyin häntä loukkaavalla tavalla eduskunnan kahvilassa, pohtivan omaa viikoittaista, jos ei aika ajoin myös päivittäistä käytöstään eduskunnassa eli yhteisessä työpaikassamme, Hakkarainen kirjoittaa.

– En minäkään ole nauttinut niistä tilanteista, kun minua on tultu halaamaan minulta lupaa kysymättä ”Lempi-Hakkarainen” -sanojen saattelemana. Olen tuntenut oloni kiusalliseksi. En tiedä, onko kyseessä hyväntahtoinen ele, flirtti vai mitä se on, mutta minulle se on tuntunut vastenmieliseltä, hän jatkaa.

– Olisin toki voinut sanoa työkaverilleni ”ei”, mutta se on vaikeaa. En halua nolata ketään. Etenkään kun paikalla on muita ihmisiä.

Hakkarainen myöntää kirjoituksessa, että alkoholi on hänelle ongelma, johon hän on nyt tarttunut.

– Minulle sopii viinan suhteen nollatoleranssi. Nyt olen hyvällä tiellä alkoholin käytön suhteen. Viina on korvautunut paremmilla riippuvuuksilla, kuten liikunnalla.

Hakkarainen kommentoi myös ahdisteluun puuttunutta me too -liikettä, josta hän uskoo seuraavan hyvää.

– Tiedän, että oma toimintani on vain jäävuoren huippu, ja jokainen tunnistaa oman käytöksensä. Tehdään yhdessä muutos parempaan. Väitän, että toimimme esimerkkeinä muille ja saamme parempia tuloksia aikaiseksi.

– Me too -kampanjassa käy varmaankin niin, että nyt mennään äärilaitoja myöten. Ajan myötä tilanne tasaantuu ja paljon hyvää muutosta tulee tapahtumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.