Riittääkö pian rintsikoiden vilautus kaupan kassalla? – Yli 800 000 suomalaista valmis maksamaan puettavalla teknologialla

Lähitulevaisuudessa ruokaostokset voi maksaa vaikkapa rintaliiveillä. Suomalaisten luottamus puettavaan teknologiaan kasvaa kaiken aikaa. Kuvituskuva. Lotta Åberg / Arkisto

Jari Pietiläinen

Mastercardin tuore selvitys kertoo, että lähes joka kuudes suomalainen eli noin 830 000 henkilöä on valmiita maksamaan mobiililaitteilla tai puettavalla teknologialla. Puettava teknologia sisältää esimerkiksi älykellot, -rannekkeet tai -sormukset.

Myös vaatteet, kuten paidat, housut, urheiluasut sekä alusasut voivat jatkossa tulla kyseeseen maksuvälineenä.

On todennäköistä että tulevaisuudessa esimerkiksi urheilushortsien tai rintaliivien vilauttaminen lähikaupan kassalla riittää maksun suorittamiseksi.

Kaikista eurooppalaisista puettavan teknologian käyttö maksuvälineenä kiinnostaa noin joka neljättä.

Useat eri yritykset kehittävät seuraavan vaiheen maksuteknologiaa, jossa maksamisen mahdollistava teknologia on yhdistetty suoraan vaatekappaleeseen. Jos voit tulevaisuudessa suorittaa maksun suoraan takkisi hihalla, mihin tarvitset taskuja?

Lähimaksujen kasvu tukee myös kuluttajien valmiutta kokeilla muitakin maksutapoja. Kuluttajat luottavat myös enemmän uusiin teknologioihin – huijausten pelko on kyselyn mukaan laskenut koko Euroopan tasolla viime vuonna peräti neljänneksellä.

– Suomalaiset ovat tottuneet lähimaksuihin ja ovat hyvin kiinnostuneita uusista maksuratkaisuista ja puettavasta teknologiasta. Niiden avulla arkipäivän maksuista tulee entistä sujuvampia ja nopeampia, mutta samalla turvallisia, sanoo Pekka Laaksonen Mastercard Finlandista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.