Brother Christmas aikoo julkistaa tilikirjansa: "Ei ole mitään salattavaa"

Brother Christmas aikoo julkaista tilikirjansa. Anton Soinne

Tero Vähämäki

Helsingin Sanomien kirjoittaman artikkelin jäljiltä myrskyn silmään joutunut Brother Christmas aikoo vastata epäselvyyksiin taloudenpidostaan julkaisemalla tilikirjansa.

Yhdistys on jo aiemmin julkistanut tilinpäätöksensä ja tasetietonsa nettisivuillaan, mutta käynnistää nyt toimenpiteet taloudellisen toiminnan täydelliseksi avaamiseksi.

– Toisin kuin Helsingin Sanomat eilen näyttävästi väitti, yhdistyksen toiminnassa ei ole mitään salattavaa, Brother Christmasina tunnettu Ari Koponen selvittää tiedotteessa

– Haluan toteuttaa Brother Christmas ry:n tilikirjojen avaamisen mahdollisimman oikein, että en vahingossakaan rikkoisi minkäänlaisia asiaan mahdollisesti liittyviä säännöksiä. Yhtenä suurena ongelmana on se, että tilitiedoista selviää yksittäisten avunsaajien henkilötietoja. Kaikki traagisia ihmiskohtaloita ja menetyksiä kokeneet apua saaneet eivät nimittäin välttämättä halua tulla julkisuuteen nimillään ja saamillaan avustussummilla.

Koponen ottaa kantaa tiedotteessaan myös muihin julkisuudessa olleisiin epäkohtiin.

– Julkisuudessa on väitetty, että Brother Christmas ry:llä olisi ristiriitoja sairaaloiden kanssa. Toisin kuin joissain artikkeleissa on väitetty, ei minulla ole porttikieltoa yhteenkään sairaalaan, Koponen kertoo.

Lue lisää aiheesta:Brother Christmas puolustautui Radio Rockilla – "Ei tämä ole mikään toy smuggler 2"

Brother Christmas vastaa HS-jutussa esitettyihin syytöksiin: "Eräs henkilö on vannonut tuhoavansa toimintani hinnalla millä hyvänsä"

HS: Brother Christmasin rahankeruutoiminnassa epäselvyyksiä: "Se lahjoitettu raha jäi periaatteessa virumaan Arille"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.