Nuori yrittäjä Oona Noro: "Tää on niin mun juttu"

Kauneushuone Nani avasi ovensa Nummelassa.

Oona Noro perusti oman yrityksen heti valmistuttuaan kosmetologiksi. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Oona Noro (20) valmistui kosmetologiksi Stadin ammattiopistosta keväällä 2017. Työharjoittelujaksot Vihdissä ja Lohjalla vakuuttivat, että ala on ikioma.

–Tunsin heti alussa, että minun on perustettava oma yritys. Perustin toiminimen ja työskentelin sopimusyrittäjänä toisessa hoitolassa. Teen edelleenkin myös ripsienpidennyksiä paikallisessa Parturi-Kampaamo Soléilissa.

–Olen tiennyt jo siitä asti kun lähdin opiskelemaan kauneudenhoitoalalle, että jonain päivänä minulla on oma hoitola. Ja nyt se unelma on toteutunut ’Tää on niin mun juttu’, yrittäjä hehkuttaa.

Nummelan Huhdanmäessä sijaitsevassa omassa Kauneushuone Nanissa tarjolla ovat kaikki perushoidot; muun muassa kasvo-, käsi- ja jalkahoidot, vartalohieronta, aromahieronta, kulmien ja ripsien kestovärjäykset ja ripsien pidennykset.

Noin 26 neliön monipuoliset toimitilat yritystoiminnalle järjestyivät vanhempien ja isovanhempien pihapiiristä.

Oona Noron isä Timo Noro remontoi kauneushoitolalle tilat kolmisenkymmentä vuotta sitten rakennettuun askartelu-/ vierashuone ja varastotilaan.

–Kaikki pinnat laitettiin uusiksi, Oona Noro esittelee kauneushoitolaansa, johon ensimmäiset asiakkaat pääsivät tutustumaan ennen vuodenvaihdetta.

Hinnoittelussa hän on pyrkinyt kohtuullisuuteen erityisesti siksi, että tilojen kiinteät kulut ovat varsin edulliset.

Nani on avoinna sopimuksen, eli asiakkaiden toiveiden mukaan ja myös viikonloppusin. Käytössä on sähköinen varauskirja ja markkinoinnissa Oona Noro on starttivaiheessa käyttänyt erityisesti sosiaalista mediaa.

Kolmivuotiseen opiskeluunsa Stadin ammattiopistossa hän on hyvin tyytyväinen.

–Ysiluokalla en oikein tiennyt mitä haluaisin opiskella. Hain kauneudenhoitoalan ja audiovisuaaliseen koulutukseen, mutta en päässyt. Seuraavalla kierroksella pääsin tämän alan koulutukseen, tyytyväinen yrittäjä kertoo.

–Meitä aloitti opiskelun kaksi luokallista. Vähitellen opiskelijoiden määrä väheni niin, että lopulta meitä valmistui kosmetologiksi viime keväänä kymmenen. Meistä ainakin kaksi on perustanut oman hoitolan, ja moni on saanut työtä jostain alan yrityksestä Oona Noro kertoo.

Tulevaisuutensa hän näkee varsin valoisana.

–Viiden vuoden kuluttua teen juuri tätä työtä!

Tärkeänä hän pitää jatkuvaa kouluttautumista.

–Ajan tasalla on pysyttävä. Tärkeitä ovat esimerkiksi tässä työssä käytettäviin tuotesarjoihin liittyvät koulutukset.

Oona Noro suunnittelee ottavansa piakkoin myyntiin esimerkiksi kasvohoitosarjoja asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Lisää: www.kauneushuonenani.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.