Linnanmäen Vekkula muuttaa Puuhaparkiin Vihtiin – Vekkula saa ulkoaktiviteettipuistossa oman 300 neliön rakennuksen

Vekkula kuului Linnanmäen suosituimpiin kohteisiin. Ensi vuonna Vekkula muuttaa Vihdin Puuhaparkiin. Ulla Yliherne / arkisto

Maijaliisa Valkonen

LÄNSI-UUSIMAA|Ilouutinen kaikille Linnanmäen Vekkula-faneille: Vekkulan legendaarisissa laitteissa pääsee ensi vuonna pitämään hauskaa Vihdin Puuhaparkissa. Ojakkalassa sijaitsevan ulkoaktiviteettipuiston Puuhaparkin omistaja Janne Uotila on ostanut Lasten Päivän säätiön nettihuutokaupassa Vekkulan koko irtaimiston.

–Kun laitteet tulivat myyntiin, mietin viikon verran asiaa. Sitten vain päätin, että ostan koko irtaimiston, Uotila kertoo.

–Vekkulahan on ihan legendaarinen, sen tietävät kaikki. Vekkula on ollut vanhan vuoristoradan ohella Linnanmäen suosituin huvipuistolaite. Kaikki muistavat esimerkiksi liikkuvat portaat ja pyörivän tynnyrin.

Uotila maksoi irtaimistosta hieman yli 30 000 euroa.

–Lisäksi tulee tietysti kuljetukset ja muut kulut.

Vekkulalle rakennetaan Puuhaparkiin noin 300 neliön tila kahteen kerrokseen.

–Rakennamme kaiken ihan nollasta. Aikamoinen projekti on tulossa, Uotila virnistää.

Uotilan mukaan Vekkula sopii Puuhaparkiin kuin nenä päähän.

–Vekkula sopii niin hyvin meidän konseptiimme. Haluamme olla paikka, jossa lapset ja vanhemmat voivat tehdä yhdessä, ja Vekkulahan on juuri sellainen.

Puuhapark aloitti toimintansa viime kesänä. Puisto avataan talven jälkeen jälleen ensi toukokuussa.

–Avaamme vapun tienoilla. Meille on tulossa paljon luokkaretkeläisiä toukokuussa. Vekkulaa en uskalla luvata vielä silloin, mutta tarkoitus on, että voimme avata Vekkulan ensi vuoden aikana.

Uotila on tyytyväinen Puuhaparkin ensimmäiseen kesään.

–Viime kesänä oli tosi surkeat säät, melkein joka päivä satoi. Siihen nähden olen kyllä tosi tyytyväinen, kyllä tämäntyyppiselle paikalle on selvästi tilausta. Teemme oikeaa asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.