Pientä suurella sydämellä

Kopun kristillinen koulu juhli 25-vuotista taivaltaan.

Kopun koululla juhlittiin 25-vuotista taivalta oppilaiden itsenäisyysiaiheisella esityksellä.

toimitus

Olemme eläneet suurten juhlien vuotta 2017. Reformaatio 500, Suomi 100. Suurten juhlien lisäksi lukuisat pienet juhlat ovat tuoneet vaihtelua ja virkistystä tähän vuoteen.

25.11.2017 saimme yhdessä juhlia pienen Kopun kristillisen koulun 25-vuotista taivalta.

Vuonna 1992 Hopeaniemen Kuntoparantolassa oli työssä ryhmä vanhempia, joilla oli alakoulua aloittelevia lapsia. Samaan aikaan Kopun kartano seisoi tyhjänä suuren tontin keskellä. Suomen Adventtikirkon Helsingin alakoulu oli lopetettu, kun yksi alakoululapsiryhmä siirtyi yläkouluun eikä uusia ollut tulossa ekaluokalle.

Syntyi näky: siirretään koulu Nummelaan, Kopun kartanoon!

Kopun kristillinen koulu toimi alkuun Oinasjoen alakoulun alaisena, mutta vuonna 1997 koulu sai korvaavan koulun aseman, mikä merkitsi koulun aseman selkeää vahvistumista. Samana vuonna se pääsi myös valtionosuuksien piiriin.

Koulun oppilasmäärä oli aluksi hyvin pieni, alle 20, mutta tänä vuonna koulussa on 37 oppilasta. Kaikkina vuosina alakoulussa on kuitenkin ollut oppilaita jokaisella vuosiluokalla. Tällä hetkellä Kopun koulu toimii Pelastusarmeijan Lomakodin tiloissa Nummelassa.

Pitkään opettajina oli kaksi luokanopettajaa, nyt luokanopettajia on kolme.

Katsellessani koulun oppilaiden upeaa, Suomen itsenäisyysaikaan liittyvää esitystä, iloitsin siitä, että vanhempien näky 25 vuotta sitten ei ollut vain katoava unelma vaan se johti sinnikkääseen työhön. Kaikkina näinä vuosina vanhempia ja opettajia on kantanut luottamus siihen, että tänä historian hetkenä kristillisellä koulukasvatuksella on paikkansa.

Juhlassa monet tahot toivat tervehdyksensä ja menestyksen toivotukset koulullemme. Sählymailojakin saatiin iso laatikollinen!

21 vuotta koulussa toiminut opettaja Tuula Löwendahl korosti sitä, että lasten turvallisen kasvun ja aikuisuuden vastuuseen kypsymisen perustana on vanhempien ja opettajien tiivis yhteistyö.

Pitkään vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana toiminut Mauno Haverinen kertoi yhdistyksen toiminnan kehittymisestä monipuoliseksi koulua taloudellisesti tukevaksi kokonaisuudeksi:

– Tehtiin lehteä, myytiin ilmoituksia, pidettiin hemmottelupäiviä, myytiin kynttilöitä ja anottiin tukea eri sidosryhmiltä.

Puheessaan hän korosti vanhempien roolia.

– He päättävät lasten koulupaikan ja he voivat olla tukemassa monin eri tavoin sitä ympäristöä, jossa lapsi kasvaa. Kopun koulu on sen kokoinen, että siellä asioihin vaikuttaminen ja kehittäminen on mahdollista monin tavoin. Yhteinen tekeminen lasten, vanhempien ja opettajien kanssa on kuin elämää entisajan suuressa perheessä, jossa kaikki ovat tärkeitä ja kaikilla on tehtävä. Toivon teille kaikille siunausta ja intoa olla mukana tekemässä, tukemassa, kasvattamassa ja kasvamassa Kopun kristillisen koulun kanssa. Päätän puheeni poikieni suosimaan musketöörien tunnuslauseeseen ´yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta´.

Tältä hyvältä pohjalta nykyinen Kopun koulun ystävät ry jatkaa puheenjohtajansa Maria Oksan johdolla. Tammikuussa, 30.1. 2018, aktiivinen vanhempainyhdistys järjestää Vihdin lukiossa somekoulutusta otsikolla Lapsi ja Media - tukea nykyajan kasvattajille.

Jo parikymmentä vuotta pitkän vieraan kielen eli englannin opiskelu on aloitettu ensimmäisellä luokalla. Ruotsin kielen opetus on nykyään mukana kielikerhona. Siihen osallistuu oppilaita 3-6-luokalta.

Kopun koulun elämään ovat aina kuuluneet monet esiintymiset. Koulun omien juhlien lisäksi on esiinnytty julkisesti isoilla ohjelmilla Nummelassa, Lohjalla, Helsingissä. Kaksi kertaa olemme esiintyneet TV-jumalanpalveluksessa. Viimeksi 29.10.

Toimintamme mottona on vuosia ollut ”pientä suurella sydämellä”.

Olemme iloinneet viime vuonna alkaneesta yhteistyöstä Petri Laaksosen kanssa. Joulukonsertti 2016 keräsi Vihdin kirkon täyteen vihtiläisiä. Petri Laaksonen pitää Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi konsertin myös tänä vuonna Vihdin kirkossa eli maanantaina 18.12.2017 klo 19.00. Kopun koululaiset ja Kopun koulun ystävät ry toivottavat vihtiläiset lämpimästi tervetulleiksi Lumivalkeaa-joulukonserttiin.

Tuula Löwendahl

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toppuuttelee koulujen päättäjäisviikonlopun suuria kokoontumisia – "Alkaako kesälomasi suunnitellen ja kunnossa vai krapulassa ja karanteenissa?"
 2. Vihtiläinen kulttuuritapahtuma Päivölän Kirjallisuuspäivät peruuntuu tältä vuodelta
 3. Sisään pääsee kerralla runsaat sata henkeä – kesämusiikkisarja käynnistyy ensi viikon torstaina Vihdin kirkossa
 4. Vihtiläisten työllisyystilanne heikkeni rajusti koronakauden käynnistyttyä
 5. Vihdin pääkirjasto aukeaa maanantaina uudistettuna – ovien ollessa suljettuina talossa oli iso myllerrys
 6. Lonnaan ja Vallisaareen pääsee taas maanantaista alkaen vesibussilla
 7. Tiedätkö hätätilanteessa missä on lähin sydäniskuri? Nyt sen voi paikantaa uusitulla sovelluksella
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Tullilaboratorio tutkii pahoinvointia aiheuttavat hittikarkit – tuloksia luvassa ensi viikolla
 10. Tilastot paljastavat: Matkailu pysähtyi Suomessa huhtikuussa kuin seinään
 11. Mökkeilijä, älä unohda lääkkeitä kotiin – Mökkikunnan apteekki ei välttämättä myy uutta
 12. Hus: Syksyllä voidaan ottaa 4 000 koronavirusnäytettä päivässä, kokeilussa nyt pikatesti
 13. Ruokavirasto varoittaa lapsia villinneistä hittikarkeista, kymmenet lapset voineet pahoin syötyään Dippereitä
 14. Kirjastosta saa tänä kesänä lainaan myös grillin – Aluksi mukana nämä 17 kirjastoa
 15. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Uuden K-Market Hiidenrannan kauppiaiksi Antti ja Niina Raiski
 2. Kukinta on nyt aluillaan Nummelan Kirsikkapuistossa
 3. Uudet mallinnukset: Yskäisy levittää koronaa neljän metrin päähän ja ihmisjoukossa puhekin riittää– Työpaikalla koronatartunta voi levitä jopa minuuteissa
 4. Esa Sievinen valmensi poikansa Janin maailman uintihuipulle. Nyt menestynyt vihtiläisvalmentaja on päättynyt lopettaa valmennustyön
 5. Vihdin pääkirjasto aukeaa maanantaina uudistettuna – ovien ollessa suljettuina talossa oli iso myllerrys
 6. Sisään pääsee kerralla runsaat sata henkeä – kesämusiikkisarja käynnistyy ensi viikon torstaina Vihdin kirkossa
 7. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toppuuttelee koulujen päättäjäisviikonlopun suuria kokoontumisia – "Alkaako kesälomasi suunnitellen ja kunnossa vai krapulassa ja karanteenissa?"
 8. Vihtiläinen kulttuuritapahtuma Päivölän Kirjallisuuspäivät peruuntuu tältä vuodelta
 9. Ruokavirasto varoittaa lapsia villinneistä hittikarkeista, kymmenet lapset voineet pahoin syötyään Dippereitä
 10. Mökkeilijä, älä unohda lääkkeitä kotiin – Mökkikunnan apteekki ei välttämättä myy uutta
 11. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 12. Sydämellä työtänsä tehnyt musiikin vihtiläinen moniottelija Martti Kilpeläinen on poissa
 13. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 14. Kirjastosta saa tänä kesänä lainaan myös grillin – Aluksi mukana nämä 17 kirjastoa
 15. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.