Nummelan Killan urheilustipendin saivat Tuulevi Suomus ja Lauri Suomalainen

Simo Havukorpi (oik.) on pitkään vastannut stipendiprojektista. Tänä vuonna Killan urheilijastipendin saivat Tuulevi Suomus ja Lauri Suomalainen. Vasemmalla kiltakomentaja Raimo Ylikarjula. Juha Svahn

Vesa Valtonen

Vuosikymmeniä jatkunut Nummelan Killan perinne parhaiden urheilijoiden palkitsemiseksi sai jatkoa keskiviikkoiltana: stipendin saivat Tuulevi Suomus ja Lauri Suomalainen

Nummelalainen Tuulevi Suomus (14) harrastaa ilmakivääriammuntaa. Hän on harrastanut lajiansa yli neljä vuotta Vihdin Ampumaseurassa, mutta kotona jo pienestä pitäen.

Ilmakivääriammunta ja siinä kilpaileminen on hänelle ollut jo pitkään tärkein harrastus ja tavoitteena on päästä mahdollisimman pitkälle.

Tuulevi Suomus harjoittelee melkein joka päivä, varsinaista ammuntaa on kaksi kertaa viikossa. Valmentajana on isä. Treeneihin kuuluvat muun muassa kuivaharjoittelu, vastapuolenpito ja porrasammunta.

Leirit ovat myös tärkeä osa harjoittelua; Tuulevi Suomus kuuluu Olympiakomitean kanssa toteutettuun valtakunnalliseen ammunnan akatemiaan.

Tuulevi Suomus käy Kuoppanummen koulukeskuksessa kahdeksatta luokkaa. Viimeisimmän todistuksen keskiarvo oli 9,1.

Tulevalle kaudelle tähtäimessä ovat menestys SM-kisoissa ja tavoitteena paikka Viro-Suomi maaottelussa.

Lauri Suomalainen (15) on nummelalainen golfin pelaaja, kotikenttä on Lohjan St. Laurence Golf. Golfin pelaamisen hän aloitti kilpatasolla 9-vuotiaana ja sitä ennen käynyt isän ja veljen kanssa kokeilemassa.

Valmentajana on isä. Kesällä treenejä niitä on 5-7 kertaa ja talvella hieman vähemmän. Harjoitteluun kuuluvat myös fysiikkatreenit ja golfia tukevien lajien pelaaminen. Ulkomailla treenausta on pari kertaa talvessa.

–Viime kausi oli tyydyttävä, mutta vaikeuksia tuottivat nopea kasvu ja koordinaation heikkeneminen. Menestystä on kuitenkin tullut kilpailuissa.

Lauri Suomalainen voitti viime kaudella oman alueensa ja sai hyviä tuloksia isoimmilta kiertueilta, joissa pelasi Suomen parhaita alle 21-vuotiaita pelaajia. Hän on ollut vuotta vanhempien SM-kisoissa neljäs jääden yhden lyönnin pronssista. Tärkeintä on ollut kuitenkin oman pelin parantaminen ja isoissa kisoissa pärjääminen.

Koulun Suomalainen on hoitanut erinomaisesti ja keskiarvo on yhdeksän pintaan. Lempiaineita ovat liikunta, matematiikka ja kemia. Koulu on Laurille helppoa, eikä hänen tarvitse tehdä hirveästi töitä koulun eteen. Hän on liikunnallisesti todella lahjakas ja se näkyy kaikessa urheilussa. Ennen golfia Lauri harrasti yleisurheilua, futista ja tennistä.

Peruskoulun jälkeen Lauri Suomalainen jatkaa opintoja Vihdin lukiossa.

–Mäkelänrinteen Urheilulukio olisi hyvä, mutta suuren välimatkan ja harjoitusmahdollisuuksien vuoksi ei ole mahdollisuutta päästä Märskyyn opiskelemaan.

Lukion jälkeen Suomalaisen on mahdollista lähteä Amerikkaan opiskelemaan, jos hän saa stipendin tai jatkaa Suomessa pelaamista.

–Stipendi on erinomainen kiitos kaikesta työstä mitä on jo tehty. Tämä antaa voimia tulevaisuuden harjoitteluun ja saa tajuamaan, että joku on huomannut työn mitä on tehnyt. Kiitos todella paljon tästä stipendistä, Lauri Suomalainen kiitti stipendinsaajien puolesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotimainen kilpagolfkausi starttaa Vihdistä – Hill Side Golfin osakilpailua seurataan suorana ensi viikonloppuna
 2. Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Vihdin Menestyjien puistoon
 3. Pelastusarmeijan lomakodissa Nummelan Hiidenrannassa järjestetään heinäkuussa päiväleirejä
 4. SSO avaa laajasti ravintoloita ja ABC-liikennemyymälöiden ravintolapalveluita maanantaista alkaen
 5. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toppuuttelee koulujen päättäjäisviikonlopun suuria kokoontumisia – "Alkaako kesälomasi suunnitellen ja kunnossa vai krapulassa ja karanteenissa?"
 6. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 7. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 8. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna
 9. Sarjarattijuoppo välttyi vangitsemiselta, kaahasi vielä samana iltana varastetulla moottoripyörällä humalassa ja aineissa Helsingissä
 10. "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – nuorison joukkotappelu levisi illalla myös Pasilaan
 11. Kehäradan ja Keravan junat eivät kulje kuten pitäisi – vika vaikuttaa myös kaukoliikenteeseen
 12. USU-gallup: Suomalaiset aikovat reissata tänä kesänä kotimaassa vähintään entiseen malliin
 13. Terveydenhuollossa laitettiin laskuihin asiakkaiden henkilötunnukset, tietosuojavaltuutettu ärähti
 14. Tutkimus: iso osa suomalaisista uskoo uutisten koronavirusasiantuntijoita
 15. Helsinki International Horse Show'ta ei järjestetä tänä vuonna – "Koko maailmancup-sarja on vaakalaudalla"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.