Perheissä sisäisiä tartuntoja – Vihdissä ja Karkkilassa on nyt 28 vahvistettua koronatapausta

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa oli 28 vahvistettua koronatapausta keskiviikkoaamuna 29.4. Arkistokuva/Maija-Liisa Nyman

Vahvistettuja koronatapauksia oli Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa keskiviikkoaamuna 29.4. yhteensä 28.

Karviaisen tiedotteen mukaan henkilömäärää nostavat useiden perheiden sisäiset tartunnat.

Tiedotteen mukaan muuten tartuntojen määrän nousu noudattaa aikaisempaa maltillista linjaa, ja seurannassa olevien vointi on hyvä.

Karviaisesta tähdennetään, että nyt poikkeusaikana tulee ottaa aina yhteyttä puhelimitse ennen saapumista terveysasemalle.

Tällä hetkellä mahdollisimman moni oireinen henkilö pyritään testaamaan, mutta oireiden kesto ennen testausta on hyvä olla vähintään kaksi vuorokautta.

– Testaamme henkilöitä, joilla on äkillisen hengitystietulehduksen oire (kuume ja/tai kurkkukipu ja/tai nuha ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus) tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä, Karviaisesta kerrotaan.

Näytteeseen pääsy arvioidaan edelleen vain koronapuhelinten välityksellä.

– Soita aina koronapuhelimiin edellä mainituissa oireissa, ethän saavu terveysasemalle soittamatta. Koronapuhelimessa annetaan ohjeet näytteenottoon ja testaamisen yhteydessä annamme kirjallisen ohjeen tulosten kuulemisesta.

Ennen näytteenottoa kannattaa ottaa henkilöpaperit/Kelakortti valmiiksi esille. Omaa vuoroa näytteenottoon pitää odottaa autossa.

Koronapuhelin 044 722 3222 palvelee ma-pe klo 8-16, mutta pe 1.5. klo 10-14. Koronapuhelin 044 731 9157 palvelee tällä viikolla ma-pe klo 8-16, ja lauantaina 2.5. klo 10-14. Kolmas koronapuhelin 044 720 8195 palvelee ma-pe klo 8-16, ja sunnuntaina 3.5. klo 10-14

Muihin asioihin näissä numeroissa ei vastata.

Karkkilan että Nummelan laboratoriot toimivat vain ajanvarauksella, myös INR-näytteet. Ajanvaraus: 09 4718 6800 tai www.huslab.fi/ajanvaraus, klo 7.30 - 15.30

Karviaisen poikkeusajan toiminta sekä aikaisemmat tiedotteet ovat verkkosivulla www.karviainen.fi

Sivuille on lisätty kirjalliset karanteeni- ja eristämisohjeet

Lähipäivinä lisätään Mielenterveystalon ohjeet: koronahuoli chat

Valtioneuvoston ohjeistukset poikkeusoloissa ovat osoitteessa

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut