Vihti täyttää tänä vuonna 510 vuotta

Kansanedustaja, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen ja valtuuston varapuheenjohtaja Kim Lehtola kiittivät Hannu Nummelaa Vihdin hyväksi tehdystä työstä. Omenapuun toivottiin muistuttavan häntä vihtiläisistä. Nina Paloheimo

Nina Paloheimo

Suomen juhliessa 100-vuotista taivaltaan, juhlii myös Vihdin kunta tasavuosiaan. Kunta täyttää tänä vuonna 510 vuotta. "Virallinen syntymäpäivä" on Pertunpäivä elokuussa.

Lauantaina juhlittiin niin Suomen kuin oman kunnankin juhlavuotta Kirkkoniemen koululla ja myöhemmin Vihdin Kesäteatterin ensi-illassa. Vuotta 1507 pidetään Vihdin kirkkopitäjän syntymävuotena.

Entistä parempaa osaamista kunnan käyttöön.

Kunnan isännöimään juhlatilaisuuteen saapui reilu satapäinen joukko kutsuvieraita. Kirkkoniemen koulun salissa nähtiin joukko tuoreita kunnanvaltuutettuja ja kunnan yhteistyökumppaneita laajalti. Vihdin museo oli koristanut paikan Suomi100 -projektikoordinaattorin Oona Vihavaisen johdolla kunnan historiaa käsittelevillä kuvilla.

Kansanedustaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen totesikin puheessaan kuinka hyvin Suomen 100-vuotisjuhlateema “Yhdessä” sopii myös Vihdin juhlavuoteen.

–Niin Suomella kuin meillä Vihdissä on oma uskomaton kehitys- ja selviytymistarinamme. Suomen juhlateema sopii myös meille todella osuvasti.

Viljanen pohti suomalaisuutta puheessaan ja uskoi, että ongelma- ja ratkaisukeskeinen yhteiskuntamme on myös avain siihen, että maamme on monella mittarilla maailman parhaita.

–Luonteeseemme kuuluu aika usein nähdä mikä on pielessä ja missä olisi korjattavaa. Ja ne ongelmat sitten korjataan kunnolla. Ehkä siksi olemme monessa asiassa maailman kärjessä, Viljanen mietti.

Puheensa lopuksi Viljanen ja valtuuston varapuheenjohtaja Kim Lehtola muistivat eläköityvää vs. kunnanjohtajaa Hannu Nummelaa, joka on antanut oman panoksensa kunnalle jo 35 vuoden ajan.

Viljasen Vihdin kunnan virkasoturiksi nimittämä Nummela sai kunnanvaltuutetuilta omenapuun, joka löytänee paikkansa hänen mökiltään. Valtuutetut toivoivatkin, että Nummela muistaa aina vihtiläisiä, kun katselee kasvavaa omenapuutaan.

Hannu Nummela kertoi kiitospuheessaan, että rakkaasta mökistä tulee piakkoin vakituinen asunto.

Paikalla oli myös virkaansa palaava kunnanjohtaja Sami Miettinen vaimonsa Päivi Suonsivu-Miettisen kanssa

Ministeriön kiivaasta tahdista kuntaan palaava Miettinen uskoo, että pystyy antamaan entistä parempaa osaamistaan kunnan käyttöön kertyneen kaksivuotiskokemuksensa johdosta.

Vaikka työ ministeriössä on on ollut kokonaisvaltaista, on Miettinen kuitenkin seurannut myös Vihdin tapahtumia ja kehitystä ja pitänyt yhteyttä moniin kuntavaikuttajiin.

–Olen hyvin luottavainen tuleviin vuosiin kunnassamme. Odotan jo mielenkiinnolla alkusyksyn paluuta töihin, Sami Miettinen kertoi.

Nina Paloheimo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut