Vihdin ja Karkkilan koronapuhelimiin luvassa vapun jälkeen ruuhkaa – "Koulujen avaaminen herättää paljon kysymyksiä"

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen johtava ylilääkäri Mikko Purhonen. Arkistokuva/Maija-Liisa Nyman
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisessa varaudutaan johtavan ylilääkärin Mikko Purhosen mukaan maanantaille suureen soittovyöryyn.

– Maanantait ovat taas olleet vilkkaampia ja etenkin pidemmän viikonlopun jälkeen yhteydenottoja on ollut paljon, Purhonen toteaa torstaiaamuisessa tiedotteessa.

– Lisäksi koulujen avaaminen tulee herättämään paljon kysymyksiä.

Suomen hallituksen keskiviikkoisella päätöksellä varhaiskasvatusta ja peruskouluja koskevat koronarajoitukset puretaan. Päiväkodit ja koulut avataan kahden viikon kuluttua torstaina 14.5.

Vahvistettuja koronatapauksia oli Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa torstaiaamuna 30.4. yhteensä 28. Määrä oli sama kuin keskiviikkoaamuna.

Karviaisen tiedotteen mukaan henkilömäärää ovat nostaneet useiden perheiden sisäiset tartunnat.

Tiedotteen mukaan muuten tartuntojen määrän nousu noudattaa aikaisempaa maltillista linjaa, ja seurannassa olevien vointi on hyvä.

Karviaisesta tähdennetään, että nyt poikkeusaikana tulee ottaa aina yhteyttä puhelimitse ennen saapumista terveysasemalle.

Tällä hetkellä mahdollisimman moni oireinen henkilö pyritään testaamaan, mutta oireiden kesto ennen testausta on hyvä olla vähintään kaksi vuorokautta.

– Testaamme henkilöitä, joilla on äkillisen hengitystietulehduksen oire (kuume ja/tai kurkkukipu ja/tai nuha ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus) tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä, Karviaisesta kerrotaan.

Näytteeseen pääsy arvioidaan edelleen vain koronapuhelinten välityksellä.

– Soita aina koronapuhelimiin edellä mainituissa oireissa, ethän saavu terveysasemalle soittamatta. Koronapuhelimessa annetaan ohjeet näytteenottoon ja testaamisen yhteydessä annamme kirjallisen ohjeen tulosten kuulemisesta.

Ennen näytteenottoa kannattaa ottaa henkilöpaperit/Kelakortti valmiiksi esille. Omaa vuoroa näytteenottoon pitää odottaa autossa.

Koronapuhelin 044 722 3222 palvelee ma-pe klo 8-16, mutta pe 1.5. klo 10-14. Koronapuhelin 044 731 9157 palvelee tällä viikolla ma-pe klo 8-16, ja lauantaina 2.5. klo 10-14. Kolmas koronapuhelin 044 720 8195 palvelee ma-pe klo 8-16, ja sunnuntaina 3.5. klo 10-14

Muihin asioihin näissä numeroissa ei vastata.

Karkkilan että Nummelan laboratoriot toimivat vain ajanvarauksella, myös INR-näytteet. Ajanvaraus: 09 4718 6800 tai www.huslab.fi/ajanvaraus, klo 7.30 - 15.30

Karviaisen poikkeusajan toiminta sekä aikaisemmat tiedotteet ovat verkkosivulla www.karviainen.fi

Sivuille on lisätty kirjalliset karanteeni- ja eristämisohjeet

Lähipäivinä lisätään Mielenterveystalon ohjeet: koronahuoli chat

Valtioneuvoston ohjeistukset poikkeusoloissa ovat osoitteessa

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410869/vappua-saa-juhlistaa-mutta-kokoontumisia-on-valtettava

Virtuaalivappu: https://virtuaalivappu.fi/?view=Home

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut