Vihtiin ja Karkkilaan tiukka ohje: Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois koulusta vähintään seitsemän vuorokauden ajan oireiden alkamisesta

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa oli tiistaiaamuna 5.5. vahvistettuja koronatapauksia 30 henkilöllä. Maija-Liisa Nyman
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Lähiopetus alkaa Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa ensi viikon torstaista alkaen.

Karviainen antoi tiistaiaamuna tiukat ohjeet sen varalle, että koulussa todetaan koronavirustartunta.

– Testaamme henkilöitä hyvin herkästi. Mikäli toteamme positiivisen vastauksen eli sairastumisen, aloitamme välittömästi selvityksen, onko sairastunut altistanut muita henkilöitä, Karviaisesta kerrotaan.

Altistumiseen on määritelty selvät kriteerit: altistuneet jäljitetään ja asetetaan karanteeniin 14 vuorokaudeksi.

Altistuneet testataan herkästi, jos oireita ilmenee.

Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois koulusta vähintään seitsemän vuorokauden ajan oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään.

Eristämisen keston määrittelee tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Tartuntatautilääkäri tekee karanteeni- tai eristämispäätöksen, joka lähetetään kotiin.

– THL, sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetusministeriö ovat ottaneet kannan, että kouluilla ei suositella maskien käyttöä, Karvaisesta huomautetaan.

Vahvistettuja koronatapauksia oli tiistaina Karviaisen alueella 30 henkilöllä. Muuten tartuntojen määrän nousu noudattaa Karviaisen alueella tiedotteen mukaan aikaisempaa maltillista linjaa. Seurannassa olevien vointi on hyvä.

Tällä hetkellä mahdollisimman moni oireinen henkilö pyritään testaamaan, mutta oireiden kesto ennen testausta on hyvä olla vähintään kaksi vuorokautta.

Näytteenottoon pääsy arvioidaan edelleen vain koronapuhelinten välityksellä. Oireisen 'on ehdottomasti soitettava koronapuhelimeen ennen saapumista terveysasemalle.

Koronapuhelimessa annetaan ohjeet näytteenottoon ja testaamisen yhteydessä annetaan kirjallinen ohje tulosten kuulemisesta.

– Pyydämme ottamaan ennen näytteenottoa henkilöpaperit/Kelakortti valmiiksi esille. Omaa vuoroa näytteenottoon pyydämme odottamaan autossa.

Karviaisen koronapuhelimet ovat 044 722 3222 ma-pe klo 8-16, la klo 10-14, 044 731 9157 ma-pe klo 8-16, su klo 10-14 ja 044 720 8195 ma-pe klo 8-16.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut