Vihdin Salisudet ja Lohjan Salibandy syventävät yhteistyötä

Arkistokuva. Vihdin Salisusien F1-joukkue voittopokaalien kera Puuhaparkissa kolme vuotta sitten. Vihdin Salisudet

Kaksi läntisellä Uudellamaalla toimivaa salibandyseuraa, Lohjan Salibandy (LoSB) ja Vihdin Salisudet (VSS) ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Yhteistyöllä vahvistetaan ensisijaisesti seurojen junioritoimintaa vanhempien juniorien (A-C) eli yläaste- ja lukioikäisten ikäluokissa, sekä pojissa että tytöissä.

Myös muissa ikäluokissa ja ryhmissä voidaan tehdä yhteistyötä tarpeen mukaan.

Yhteistyön keskeinen tavoite on taata paikallinen harrastusmahdollisuus ja mahdollistaa urheilullinen pelaajapolku kaikissa juniori-ikäluokissa.

Sopimus ei vaikuta aikuisjoukkueiden kilpailutoimintaan ja myös seurojen nuoremmat ikäluokat D-junioreihin asti toimivat lähtökohtaisesti itsenäisesti.

LoSB ja VSS ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin esimerkiksi B-tytöissä ja B-pojissa ja päättyneellä kaudella LoSB:in naisten liigajoukkueessa pelasi Salisusien A-tyttöjä rinnakkaisedustuksella.

Kokemukset saivat ajatuksen viriämään laajemman yhteistyön rakentamiseksi. Seuroilla on ollut haasteita ryhmien muodostamisessa erityisesti vanhemmissa ikäluokissa.

Toimiva yhteistyö antaa seurojen tiedotteen mukaan seurojen yhteisjoukkueille myös mahdollisuuden tavoitella sarjapaikkoja alati kovenevissa kansallisissa sarjoissa.

Käytännössä yhteistyö tapahtuu niin, että seurojen urheilujohto käy yhdessä läpi molempien seurojen pelaajat ikäluokittain ja sopii yhdessä valmentajien kanssa kullekin ikäluokalle sopivimmasta yhteistyön muodosta.

Näitä voivat olla esimerkiksi rinnakkaisedustukset, pelaajasiirrot ja yhteisjoukkueet.

Lohjan Salibandyn puheenjohtaja Juha Metso kommentoi sopimusta_

– Yhteistyön avulla pyritään turvaamaan pelaajapolku junioreista edustukseen saakka. Molemmat seurat ovat painineet saman ongelman kanssa, ettei ole pystytty tarjoamaan pelipaikkaa vanhemmissa ikäluokissa ja tästä johtuen pelaajat ovat siirtyneet muualle tai lopettaneet kokonaan harrastamisen.

Vihdin Salisusien puheenjohtaja Jesse Lantinen puolestaan kommentoi seuraavasti:

– Salisusissa olemme vanhemmissa ikäluokissa jo pitkään olleet vaikeuksissa, kun ryhmiä tuleville kausille on lähdetty muodostamaan. Henkilökohtaisesti olen kokenut useamman joukkueen hajoamisen ja harmillisinta siinä on ollut paikallisen harrastusmahdollisuuden katoaminen, mikä monelle nuorelle on tarkoittanut harrastuksen lopettamista.

– Nyt sovittu yhteistyö eheyttää juniorien pelaajapolun kertaheitolla parempaan kuosiin. Pojissa meillä on käytännössä tarjota toimintaa kaikissa ikäluokissa, tytöissäkin sen mukaan miten yhteisiä pelaajia riittää, Lantinen toteaa.

Yhteistyöstä huolimatta keskinäisissä mittelöissä on puheenjohtajien mukaan varmasti samaa paikallisderbyn huumaa kuin aiemminkin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut