Lakia uudistettiin: Hajarakentamista helpotetaan

Ministeri Kimmo Tiilikainen kertoi useita iloisia uutisia Vihdissä.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vieraili Vihdissä torstaiaamuna. Vierailua emännöi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Varpu-Leena Malmgren. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi Vihdissä torstaiaamuna vieraillessaan useita hyviä uutisia.

– Haja-asutusalueiden jätevesiratkaisuihin on löydetty järkevät linjaukset, rakentamista haja-asutusalueille voidaan helpottaa yleiskaavan määräyksillä, aikanaan valittavat maakuntavaltuustot vahvistavat ministeriön sijasta maakuntakaavat ja nykyisellä hallituskaudella normeja on purettu jo 300, Tiilikainen listasi tyytyväisyyttään.

– Jätevesijärjestelmiä kunnostetaan siksi, että omat lähivedet ja juomavesi pysyvät kunnossa, ministeri muistutti.

Maankäyttö- ja rakennuslain keskiviikkoisten uudistuspäätösten keskeinen myönteinen seuraus on hänen mukaansa rakentamisen helpottuminen taajamien ulkopuolisille alueille.

– Valtaa siirretään ympäristöministeriöltä maakunnille, ja ely-keskuksilta kunnille. Tämä on teille vihtiläisille tärkeä asia, sillä täällä on paineita rakentamiseen taajamien ulkopuolelle, Tiilikainen tiesi.

Keskustalaisten torstaisessa aamupuurotilaisuudessa kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu Eerikki Viljanen kertoi, että uusi rakennusjärjestys on Vihdissä tulossa valtuustokäsittelyyn syksyllä.

Ministeri iloitsi myös Suomen noususta.

– Myönteisiä talousuutisia on kuultu paljon. Nykyhallitus otti tavoitteekseen 100 000 uuden työpaikan luomisen. Tähän mennessä uusia työpaikkoja on luotu noin 35 000. Samaan aikaan meillä on noin 110 000 avointa työpaikkaa.

– Mistä löydämme työntekijät, kannattaako lähteä tekemään työtä muualle. Meillä on siis ratkaistavana myönteisiä ongelmia, Kimmo Tiilikainen pohti.

Kannatan!

Keskustan Vihdin kunnallisjärjestön aamupuurotilaisuudessa puhuttiin myös liikennejärjestelmästä.

– Annan vankan kannatuksen tunnin junalle – ja vielä pysäkille, ministeri Kimmo Tiilikainen lausui. Samalla hän terävöitti, että ei lupaa mitään toisen ministerin toimialaan liittyvistä hankkeista.

– Liikenneväylissä on olemassa iso korjausvelka. Suunta on käännetty, mutta jatkon rahoitus on avoinna, Tiilikainen myönsi.

Muistoksi vierailustaan Vihdissä ministeri sai vs. kunnanjohtaja Hannu Nummelalta Vihdissä kierrätysmateriaaleista valmistetun tablettikotelon ja "kotiläksyjä" jätevesien puhdistamisesta.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Sari Metsäkivi ojensi kevätterveisinä ministerille linnunpöntön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.