"Te olette alueemme kivijalka"

Yrittäjien juhlassa palkittiin vuoden yrittäjä ja pitkään yrittäjinä toimineita.

Yrittäjien juhlassa Leena Åkerman ja Harry Åkerman saivat yrittäjäristin timanttiristin 50 vuoden yrittäjätoiminnasta ja Vihdin Yrittäjien myöntämän Elämäntapapalkinnnon pitkästä yrittäjäurasta. Eija Mäyrälä palkittiin vuoden yrittäjänä. Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Vihdin vuoden yrittäjä on Eija Mäyrälä Tilipalvelu Eija Mäyrälä Ky:stä. Hänet palkittiin lauantaina Vihdin Yrittäjien perinteisessä Y-juhlassa.

Mäyrälä sanoi olonsa olevan kuin Oscar-voittajalla. Puheessaan hän kiitti puolisoaan, asiakkaitaan ja Yrittäjien hallitusta. Samoin hän kiitti vanhempiaan siitä, että he pitivät koulunkäyntiä tärkeänä asiana. Mäyrälä myös haastoi muita yrittäjiä tukemaan nuoria:

– Harkitkaa edes yhden nuoren työllistämistä, minäkin olen tehnyt niin.

Kunnan tervehdyksen juhlaan toi vs. kunnanjohtaja Hannu Nummela Hän kiitti yrittäjiä, jotka ovat "mukana paljon kaikessa hyvässä, mitä paikkakunnalla tapahtuu". Hän myös muistutti, että kunnan tehtävä on luoda edellytyksiä yrittäjyydelle.

–Haluamme parantaa omia palvelujamme yrittäjille, Nummela lupasi ja mainosti kunnan verkkosivuilla olevaa elinkeinopalveluja koskevaa kyselyä.

Juhlapuheen piti kansanedustaja Eerikki Viljanen Hän siteerasi puheessaan Työn tekijät -historiikin kirjoittanutta Timo Mikkilää, joka on sanonut, että Yrittäjäliike on koko historiallisen olemassaolonsa ajan ollut yhteiskunnan rakentava muutosvoima.

–Luonnehdinta on erityisen ajankohtainen juuri näinä päivinä, kansanedustaja sanoi. –Juuri tällaisina aikoina on uskallettava tehdä päätöksiä, olla rohkea ja rakentaa tulevaisuutta.

Viljanen kertoi puheessa maamme hallituksen toimista kansantalouden kasvun tukemiseksi ja työllisyyden parantamiseksi. Hän mainitsi muun muassa viiden prosentin yrittäjävähennyksen.

–Tämä on panostus erityisesti pienyrittäjien suuntaan, Viljanen sanoi.

Hän kertoi myös sote- ja maakuntauudistuksesta ja sen vaikutuksesta kuntien tehtäviin.

–Tulevaisuuden kunta ei ole mikään jakojäännös. Kunta järjestää jatkossakin arjen palvelut, kuten lasten koulutuksen ja rakentaa elinvoimaa esimerkiksi kaavoituksen ja elinkeinopolitiikan kautta.

Yrittäjät saivat kansanedustajalta kehuja ja kannustusta:

–Te olette alueemme kivijalka. Olette rohkeita ja saatte paljon aikaan. Osaatte innostaa ja olette tottuneet jatkuvaan muutokseen ja sen vaatimaan ketteryyteen. Teillä on visio, jonka eteen teette kovasti töitä. Tämä vaatii tahtoa ja määrätietoisuutta.

Juhlassa muistettiin ansiomerkein yrittäjiä pitkäaikaisesta yrittäjyydestä. Yrittäjäristin timanttiristi 50 vuoden yrittäjätoiminnasta: Leena Åkerman ja Harry Åkerman Heille on myös myönnetty Vihdin Yrittäjien Elämäntapapalkinto pitkästä yrittäjäurasta.

Yrittäjäristin timanttiristi 40 vuoden yrittäjätoiminnasta: Raine Hellgren, Nummelan Rautarakenne Oy.

Yrittäjäristin timanttiristi 30 vuoden yrittäjätoiminnasta: Aapo Siljamäki, Numplan.

Kultainen Yrittäjäristi 20 vuoden yrittäjätoiminnasta: Aarni Satuli ja Tuula Vuori-Satuli, Liikene Satuli Oy, Irmeli Snabb, Nummelan Automaalaamo Oy, Reijo Pennanen, Taksi Reijo Pennanen, Ulla Kaupinsalo, Vihdin Silmäasema Oy, Markku Kurki, Telehelp Markku Kurki Oy, Mikko Räisänen, Kolikko-Mikko Oy, Petri Oinonen, PT-Talopalvelu.

Hopeinen Yrittäjäristi 10 vuoden yrittäjätoiminnasta: Heli Helin, Nummelan Kirjakauppa Oy, Jatta Pitkänen, Nummelan Suuhygienistipalvelut, Tea Vuorinen, Salon Chaton Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.