Ojakkalan kyläsauna on kylpykunnossa

Ojakkalan kyläsauna on nyt entistä ehompi. Paavo Hacklin

toimitus

Ojakkalassa Enäjärven rannalla sijaitsevan kunnan omistaman saunan pukuhuoneen remontti valmistui Enäjärven Jäähileet ry:n juhlavuoden kunniaksi. Yhdistys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Projekti rahoitettiin Jäähileiden ja Ojakkalan kylätoimikunnan yhteishankkeena ja toteutettiin talkootyönä. Saunaan hankittiin erikoiskiuas ja pukuhuone maalattiin, paneloitiin ja sisustettiin valtaosin lahjoituksina saaduilla tuotteilla.

Talkooporukka sai ammattilaisapua ja ohjeistusta maalaamiseen ja tietoa maalilajien kestävyyksistä.

Timo Nyberg mittasi, pätki ja nitoi panelit seinään, talkooporukka hioi, rapsutti ja suti maalit. Kohta oli kamari ehoisan uusi, kun vielä uudet verhotkin ommeltiin.

Työn ohessa talkooväki muisteli aiempia ja nykyisiä tukijoitaan ja totesi, että on syytä kiittää Veli-Matti Laitista palotikkaista ja Vihdin kuntaa järven puoleisen seinän materiaaleista, piipun pellityksestä ja vaahtosammuttajasta.

Kiitokset jäävät usein menemättä perille. Eri sidosryhmien tuki ja talkoolaisten työ saunan kunnostuksessa ja ylläpidossa ovat ratkaisevia. Saunan lauteilla makoisissa löylyissä yhteistyökumppaneita usein muistellaan kiitollisin mielin.

Polttopuut ovat hyvä esimerkki monen ihmisen pyyteettömästä työstä. Tänä vuonna saatiin lahjoituksena valtavia koivupöllejä, joihin ei kirves kalahtanut, vaan onneksi Marron Kalervo tuli apuun traktoripilkkurilla. Jäähileet kiittääkin kaikkia niitä, jotka ovat tehneet puutöitä tai lahjoittaneet polttopuita vuosien aikana kipakoiden löylyjen takuuksi.

Enäjärven Jäähileet ry viettää nyt juhlavuotta ja seuran jäsenet ovat yksi aktiivisin saunan käyttäjäryhmä. Avantouimareita käy Ojakkalasta, Nummelasta, Otalammelta ja joskus jopa Helsingistä. Avantouinti antaa mielen virkeyttä, terveyttä ja sosiaalista kanssakäymistä.

Seura on avoin kaikille ja uudet jäsenet ovat tervetulleita.

Sauna on kyläläisten varattavissa ympäri vuoden ja avaimen saa Ojakkalan SIwasta pientä korvausta vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut