Poliisi sai huomautuksen ahdistelulausunnosta

Riihimäellä maanantaina tehdyllä aseellisella ryöstöllä on tiettävästi kaksi silminnäkijää. Arkisto Aamuposti

toimitus

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on antanut huomautuksen poliisille, josta on tehty hallintokantelu. Kantelu kohdistui tutkinnanjohtajaan ja hänen tiedottamiseensa marraskuisesta Vihdin kirkonkylällä tapahtuneesta ahdisteluasiasta. Silloin alaikäiset tytöt kertoivat tulleensa seksuaalisesti ahdistelluiksi. Ahdistelijoiksi syytetyt miehet olivat Vihdissä asuvia turvapaikanhakijoita.

Poliisi, josta kantelu on tehty, antoi tammikuussa Vihdin Uutisille ja muun muassa Helsingin Sanomille haastattelun, jossa hän kertoi tyttöjen sepittäneen tarinan ahdistelusta. Hän sanoi tähän päädytyn kaupan valvontakameran nauhojen perusteella.

Asia oli kuitenkin jo edennyt syyteharkintaan ja syyttäjä on sittemmin päättänyt nostaa syytteet kahta epäiltyä vastaan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on todennut, että kyseisen ahdistelutapauksen esitutkinta on toteutettu sinällään asianmukaisesti, mutta kannanotot olisivat kuuluneet syyttäjälle.

–Tutkinnanjohtaja on esitutkinnan päätyttyä vastannut syyteharkinnan aikana tiedotusvälineiden kysymyksiin, jotka ovat koskeneet kyseessä olevaa rikosasiaa. Viestinnästä ja sen sisällöstä ei ole sovittu syyttäjän kanssa.

Tutkinnanjohtajan ei olisi esitutkinnan päätyttyä, syyteharkinnan aikana, pitänyt antaa lausuntoja, jotka liittyivät näytön arviointiin.

–Tämän kaltaiset kannanotot kuuluvat syyttäjälle, jollei asiassa muuta erikseen sovita. Tutkinnanjohtajan esittämät arviot ovat olleet myös ristiriidassa syyteharkintaratkaisun suhteen, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.