’Matkustushaluisille hammaspotilaille’

Vihtiläinen Attila Jáki järjestää matkustushaluisille hammaspotilaille matkoja hammasklinikalle Unkariin. Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

– Unkari on hammasturismin mekka, sanoo vihtiläinen yrittäjä Attila Jáki

Hänen yrityksensä järjestää Unkariin matkoja, joilla asiakkaat teettävät itselleen hammasimplantteja.

Jákin väitettä tukevat luvut: Unkarissa tehdään Meksikon jälkeen toiseksi eniten maailmassa hammasimplantteja ja eniten Euroopassa.

Jáki myös sanoo, ettei ole sattumaa, miksi hammasturistit ovat löytäneet juuri Unkarin.

– Unkarilaisten lääkärien koulutustaso on hyvä, mutta kulut ja verot ovat Unkarissa pienet, Jáki selvittää.

Säästöt ovat tuhansia euroja

Hammasimplantin saa Unkarissa puolet halvemmalla kuin Suomessa. Ja EU:ssa kun ollaan, suomalainen saa Unkarissa tehdyistä toimenpiteistä samat Kela-korvaukset kuin Suomessakin. Olkoonkin, että esteettisistä syistä laitettua implanttia Kela ei korvaa.

Ihan pienen toimenpiteen takia implanttimatkalle ei ehkä kannata lähteä Jáki sanoo, että rahallinen hyöty tulee kahden tai useamman hammasimplantin laitattamisesta. Kuitenkin säästöissä puhutaan useista tuhansista euroista.

Implanttihoito vaatii kaksi matkaa Unkariin. Implanttimatkat ei ole varsinainen matkatoimisto, mutta Jáki auttaa lentojen varaamisessa.

– Hotellin asiakas voi valita ja varata itse, mutta meillä on sopimushotelleja, joissa on hyvä hinta-laatusuhde.

Implanttimatkojen edustama hammasklinikka Oxygen Medical on Budapestissa. Klinikan kanssa samassa yhteydessä toimii hyvinvointi- ja kuntoilukeskus, jonka palvelut ovat klinikan asiakkaan ja hänen seuralaisensa käytettävissä maksutta.

Jákin yrityksen palveluun kuuluu varsin kokonaisvaltainen huolehtiminen implanttimatkalaisesta. Hänelle on varattu kuljetus lentokentältä hotellille tai klinikalle ja suomenkielinen tulkki klinikalle.

– Klinikan henkilökunta puhuu hyvää englantia, mutta kielitaitoinenkin voi tarvita erityissanaston takia tulkkia.

Lisäksi Jáki itse on puhelimen tavoitettavissa koko hoitomatkan ajan, ja Budapestista kotoisin olevana hän pystyy auttamaan asiakastaan kaikissa mahdollisissa pulmissa.

Ennen ensimmäistä implanttimatkaa asiakkaan on hoidatettava hampaansa hyvin; niissä ei saa olla reikiä eikä hammaskiveä. Ensimmäisellä klinikkakäynnillä istutetaan implantti eli keinojuuri.

– Toimenpide ei kestä kuin tunnin verran, mutta kahden päivän kuluttua on kontrollikäynti, Jàki kertoo.

Toinen matka tehdään 4 – 6 kuukauden kuluttua, kun leukaluu on kasvanut implanttiin kiinni. Jälkimmäinen matka Unkariin edellistä pidempi, aikaa mennee noin kahdeksan työpäivää. Niiden aikana tehdään implantin paljastusleikkaus ja valmistetaan proteesi tai kruunu. Koska kaikkia toimenpiteitä ei voi tehdä saman päivän aikana, matkaan voi yhdistää lomailua ja nähtävyyksiin tutustumista.

– Tämä on vaihtoehto matkustushaluiselle hammaspotilaalle, Jáki hymyilee.

Tiedustelut: www.implanttimatkat.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.