Laavu luonnossa viihtyville on jälleen kunnossa

Hannansaaressa sijaitseva Killan laavu kunnostettiin jälleen.

Klapintekovuorossa Pertti Lahtonen. Paavo Säiläkivi

Vesa Valtonen

Puolisen tusinaa Nummelan Killan jäsentä ahkeroi Hiidenvedellä Hannansaaressa tiistaina tuntitolkulla. Vuonna 2010 valmistunut ”Laavu luonnossa viihtyville” on ollut kovassa käytössä veneilykaudella – ja jäiden kantaessa.

Kova käyttö on tietysti jättänyt jälkensä, eikä ilkivallaltakaan ei ole säästytty. Nyt kaikki jäljet korjattiin ja ympäristö siistittiin lopputalven, kevään ja kesän luonnosta nautiskelijoiden riemuksi.

– Jyrki Virta huolehti muun muassa siitä, että linnuille on kodikas pesä laavun vieressä rauhallisessa paikassa. Pätkimme kaatuneita puita, teimme klapeja ja siistimme paikat ja ympäristön kuntoon, kertoo kevättalkoita junaillut Paavo Säiläkivi

Yksi talkootyö oli suurehkon laavun lattian korjaaminen, sillä joku oli yrittänyt tehdä tulet laavun lattialle.

Jätehuolto Hannansaaressa on järjestetty. Aina on kuitenkin joku, joka ei viitsi toimia retkeilystä syntyvien jätteidensä kanssa asianmukaisesti.

– On kaikkien Hannansaaren käyttäjien etu, että kukin jättää paikat siistiksi laavulta poistuessaan.

Lähinnä Nummelan venelaitureita sijaitsevassa saaressa kaikkien vapaassa käytössä olevalla Killan laavulla on tuletekopaikka sekä tarpeelliset koukut ja tasot vaikkapa nokipannukahvien keittämiseen.

– Kuivia klapeja laavulla ei tällä hetkellä ole, joten retkelle kannattaa ottaa klapeja mukaan, kiltaveljet vinkkaavat.

Kolme kovaa kiltakomentajaa, Tenho Öblom, Matti Kaliranta ja Jyrki Virta ryhtyivät keväällä 2010 vuosikausia kestäneiden tuumailujen jälkeen toimiin: Hannansaareen valmistui Nummelan Killan kolmen komentajan talkootyönä laavu.

Valmistujaisjuhlassa laavulle annettiin virallinen nimi: ”Laavu luonnossa viihtyville”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.